2 коментара
Walking-Dead-3152311

The Walking Dead ще разчита повече на анимация

„Живите мъртви“ ще използват повече компютъра, за да „разкрасяват“ зомбитата си.

Skeletal-Zombie-The-Walking-Dead-Season-6Една от причините сериалът-рекордьор на AMC „Живите мъртви“ да се гордее с постигнатото от себе си, е качественото представяне на зомбитата. Те са винаги гримирани до съвършенство, често с различни детайли, загатващи за предистория на всяко от тях. Практическите ефекти буквално вдъхват живот на хиляди зомбита. Нещо повече, видът им става все по-окаян с всеки изминал сезон. Така The Walking Dead показва нагледно, че времето тече и зомбитата продължават да се разлагат.

Дойде моментът обаче, в който това няма как да се постига само с практически ефекти. От тази година сериалът ще вкара в употреба компютъра, за да доукраси зомбитата. Разбира се, това се е случвало и преди – например за безръките зомбита на Мишон или за дебелото зомби в кладенеца от втори сезон, а също и за създаването на цели орди.

Rotting-Face-Zombie-The-Walking-Dead-Season-6
Кликнете на снимките за по-голям размер.

Изпълнителният продуцент и един от отговорниците за вида на немъртвите на екран, Грег Никотеро, казва че така вече имат „повече възможности“. Наистина, от снимките за шести сезон си личи, че разлагането и окльощавяването на зомбитата ще достигнат нови висини. Естествено, акцентът все още ще е върху практическите ефекти, а основната концепция няма да бъде променяна. „Няма да тръгнем да правим ходещи скелети. Зомбито винаги трябва да има мускули, които да го задвижват“. Тази година продуцентите са направили сцена с 300 статисти, представящи се за зомбита, което е най-голямото количество, снимано досега.

Междувременно, разклонението Fear the Walking Dead все още продължава да се представя добре. След рекорда по рейтинги на първи епизод, втори е събрал над 8 милиона зрители, което е около 20% спад – напълно в рамките на нормалното за нов сериал. Предстои да видим дали бавното темпо няма да откаже още зрители преди да стигнем до шести епизод, а след него, разбира се, ще започне шести сезон на „Живите мъртви“.

https://www.youtube.com/watch?v=0Tm6oFiLxXQ

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата