1 коментар
doctor who

Тийзър за следващия сезон на Doctor Who

Шуги Гатуа и Руби Съндей се изправят срещу опасностите отвъд Вселената.

Написахме ревюта на спешълите с Дейвид Тенант и Катрин Тейт, но нямаме такова за коледния такъв, в който Шути Гатуа официално и самостоятелно пое ролята си на 15-тия Доктор. С едно изречение – епизодчето е доста приятно, макар и хаотично и дори инфантилно. Създава добро настроение, показва новите главни актьори в добра светлина и загатва мистерии за бъдещите серии.

А бъдещите серии всъщност не са толкова далеч. „Доктор кой“ се завръща към едновремешния си формат със сезон през пролетта (конкретно следващият ще започне през май месец) и коледен спешъл. Новият сезон обаче рестартира броенето за втори път – от една страна, за да отбележи настъпването на нова ера, а от друга – за да изглежда по-добре в Disney+, където старите сезони не са налични за гледане. Doctor Who ще прави нов опит за световна популярност и брандирането на следващите серии като сезон 1 е добър начин да се подскаже на потенциалните зрители, че спокойно могат да започнат оттук, без знание за старите истории.

Ето и тийзърът за сезон 1 на „Доктор кой“ (броен още като 14-ти от новите серии или 40-ти ако включим всички сезони от 1963-та досега).

Бутон за зареждане на YouTube видео

В малко над 40 секунди виждаме Доктора и Руби в интересни и напрегнати ситуации. Мел, старата придружителка на Доктора, отново се завръща, а в един от кадрите мяркаме и драг кралицата Джинкс Монсун от RuPaul’s Drag Race като един от злодеите, срещу които дуото ще се изправи.

Doctor Who няма как да бъде същия сериал като от началото на века, но определено много от добрите страни и елементи на този период присъстват, така че няма как да не се развълнуваме за следващите епизоди.