Cabecera-X-Men-Days-of-Future-Past-Frikarte

Бъдещето и миналото се събират в следващия Х-мен

Излезе трейлър за X-Men: Days of the Future Past.

Феновете на комиксите определено трябва да са доволни от количеството филми за супергерои, които се продуцират в последно време. И ако събирането на Марвеловите отмъстители в един филм ви е било малко, то едва ли ще пропуснете събирането на героите от Х-Мен в „Дните на бъдещото минало“. Настоящи и предишни версии на персонажите ще се озоват в една лента, за да спрат злощастно събитие от миналото и да спасят бъдещето. Вижте го обяснено по-епично в първия трейлър.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Всъщност, кадрите са доста близки до показаните на Comic-Con 2013. Поради липсата на време за добавяне на достатъчно специални ефекти, първият трейлър фокусира вниманието върху многобройните герои, които ще видим, а не върху зрелищните битки и каскади. Зърваме интересни сцени от миналото (1973) и бъдещето (примерно 2016 – засега не се уточнява нищо повече освен близкото бъдеще). В първите се завръщат героите и актьорите от „Х-мен: Първата вълна“, а във вторите – тези от първата трилогия „Х-мен“.

Сюжетът на филма ще е сравнително близък до този на оригиналния комикс, който ползва за вдъхновение, но с една огромна разлика – изпратеният в миналото не е Кити Прайд, а основният за филмовата вселена герой Върколака. Неговото съзнание пътува с около 40 години назад и се връща в тялото му от 1973-та. Там той трябва да намери Професор Х, Магнето и други бъдещи ветерани, за да ги организира и да спре бедствието, което ще се окаже фатално в бъдещето.

Ако резюмето на сюжета ви звучи объркващо, не се притеснявайте, едва ли в самия филм е толкова сложно – все пак това не е „Доктор кой“. Интересно е да се отбележи, че това е eдва първият филм от вселената, който се заиграва с идеята за пътуване във времето, докато в комиксите тя е доста често използвана.

Изображение с име: x-men-cast

Браян Сингър, който се завръща на режисьорския стол, казва, че в X-Men: Days of the Future Past действието ще се развива в миналото през 70% от времето. Ето защо то може да се разглежда по-скоро като продължение на „X-Men: First Class“, отколкото на оригиналната трилогия. В кадрите от бъдещето ще видим и нови герои като Bishop, Sunspot, Warpath и Blink. В трейлъра само ги зърваме, и то в сцени без тяхно участие в диалог. Едва ли те ще имат много време да бъдат пълноценно развити и използвани във филма, което ни подсказва, че те могат да се окажат главни герои в други продължения или разклонения (като загатнатото на Comic-Con X-Force).

В актьорския състав ще видим познатите ни вече (много от които станали популярни именно благодарение на тази поредица) Дженифър Лорънс („Игрите на глада“), Майкъл Фасбендър („Прометей“), Джеймс МакАвой („Децата на Дюн“), Николас Холт („Джак убиецът на гиганти“), Патрик Стюарт („Стар Трек: Вояджър“), Иън МакКелън („Хобит“), Хю Джакман („Върколак“), Ана Пакуин („Истинска кръв“), Холи Бери („Облакът атлас“) и др. Към голямото семейство пък приветстваме Питър Динклейдж („Игра на тронове“), Омар Сай, Бу Бу Стюарт, Фен Бингбинг, Еван Питърс („Зловеща семейна история“), Адан Канто, Джош Хелман и др.

Премиерата ще бъде на 23 май 2014 г.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата