alice-through-the-looking-glass-poster-1bjpg-4352a3 640w

Трейлър за „Алиса в Огледалния свят“

Мия Вашиковска и Джони Деп се завръщат в света на Луис Карол.

От 2010 досега мина доста време – именно тогава излезе култовия „Алиса в Страната на чудесата“ на Тим Бъртън. Той събра над 1 милиард долара приходи в световен мащаб, което направи продуцирането на продължението неминуемо. Странното в случая е, че то се забави цели 6 години.

Но както и да е, важното е, че „Алиса в Огледалния свят“ наближава и най-важните хора са се завърнали на местата си (само дето този път Тим Бъртън няма да е режисьор, а просто продуцент). Продължението изглежда доста красиво и също толкова интересно колкото предходната интерпретация, така че феновете би трябвало да се зарадват на пуснатия днес от Дисни трейлър:

Бутон за зареждане на YouTube видео

Според официалното резюме на сюжета, в Alice Through the Looking Glass, ново зрелищно приключение с незабравимите герои на Луис Карол, Алис се завръща в приказния свят под Земята и пътува назад във времето, за да спаси Лудия шапкар.

Режисьор е Джеймс Бобин, който използва с една идея повече физически декори от Тим Бъртън (който малко попрекали с компютърната анимация в първия филм). Сценаристът пък отново е Линда Улвъртън, която между двата филма направи и „Злодеида/Малефисент“ с Анджелина Джоли. Сред актьорите ще видим отново Джони Деп, Ан Хатауей, Мия Вашиковска и Хелена Бонам Картър, като озвучители отново ще бъдат Алан Рикман, Стивън Фрай, Майкъл Шийн и Тимъти Спол. Нови попълнения в актьорския състав ще бъдат Саша Барон Коен, който ще се превъплъти в злодея на филма – Времето, получовек-получасовник, както и Райс Айфанс в ролята на бащата на Лудия шапкар.

„Алиса в Огледалния свят“ излиза по кината на 27 май 2016.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата