2 коментара
death-note

Трейлър за Death Note на Нетфликс

Поредна манга е американизирана, но изглежда обещаващо.

Японските манги и анимета все по-често служат за вдъхновение на Холивуд. Следващият франчайз, който ще бъде американизиран е Death Note. За първи път идеята се появява в комикса на Цигуми Оба и Такеши Обата. След това правят анимационен сериал в 37 епизода, а също и игрален филм в пет части. Сега и Нетфликс ще адаптира историята в своя собствена продукция, за която вчера излезе трейлър:

Бутон за зареждане на YouTube видео

В оригиналния сюжет става дума за Ягами Лайт – младеж за пример с отлични оценки, харесван от всички, който един ден попада на странна тетрадка с надпис Death Note. С нея той може да убие човек само като напише името му и представи лицето му. Ягами я използва, за да убива зли хора и убийци, но веднага след първата употреба на тетрадката се появява и демоничното създание Риюк, бога на смъртта, който започва да го следва.

Във филма нещата ще се развият по подобен начин, но главният герой ще се казва Лайт Търнър, който след намирането на тетрадката си изгражда нова самоличност – Кира. Забърквайки се в съответните неприятности, Лайт/Кира скоро се оказва преследван от полицията, включително и от мистериозен млад детектив, на име Л. Риюк също ще бъде част от адаптацията, като в ролята ще се превъплъти Уилям Дефо. Той обаче май ще бъде използван по-умерено в американската версия, за да подсилят ефекта от него.

Засега нямаме достатъчно информация, за да знаем дали филмът ще си струва, но трейлърът определено е интригуващ. В САЩ отново се чуват брожения срещу замяната на азиатски персонажи с белокожи такива (политическа некоректност?), но са достатъчно малко и достатъчно бързо заглушавани от здравомислещото мнозинство, според което след като е сменена локацията и очевадно става дума за американизиран римейк, расата на персонажите няма никакво значение.

Филмът излиза на 25 август, разбира се, в сайта на Netflix.

 

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата