beauty-beast-2017-movie-images

Трейлър за „Красавицата и Звяра“

Ема Уотсън ще изиграе Бел в новия високобюджетен римейк на Дисни.

Този петък е премиерата на първото разклонение на „Хари Потър“ – какъв по-подходящ момент да се рекламира новия филм на Ема Уотсън от този? Анимираният мюзикъл Beauty and the Beast от 1991 г. ще си има римейк със самата Хърмаяни в главната роля. Готов е първият трейлър към модерната високобюджетна версия на „Красавицата и Звяра“:

Бутон за зареждане на YouTube видео

Сюжетът вероятно ще остане същият – егоистичен принц е прокълнат и превърнат в ужасяващ звяр от магьосница. Той взима за пленник бащата на местната красавица Бел – горкият старец без да иска се озовава в замъка на Звяра и е наказан със затвор. Бел се съгласява да се затвори доброволно в замъка му, стига баща й да бъде освободен. В последствие обаче се оказва, че самият Звяр не е толкова лош и че има начин той отново да се превърне в красив и чаровен принц…

Оригиналният филм на Дисни е сред най-успешните анимации на Микимаусовата компания – благодарение на атмосферата и историята си. Ако се съди по трейлъра, филмът успява да уцели същите нотки. Режисьорът Бил Кондън явно поема по същия път, който Джон Фавро измина по-рано тази година с „Книга за джунглата“ – черпи вдъхновение от оригинала, за да задоволи носталгията у зрителите, но и допълва със свой собствен почерк цветната и магическа визия. Отново ще има и песни, както от оригинала, така и нови.

Нямаме основание да очакваме Дисни да сгреши, така че всеки, който проявява интерес към този филм, няма да остане разочарован. Премиерата на „Красавицата и Звяра“ е на 17 март, като у нас ще излезе както в субтитрирана версия, така и в дублирана.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата