lovecraft country

Трейлър за Lovecraft Country

Заповядайте в страната на Лъвкрафт!

Преди време излезе новината, че Джордан Пийл разработва сериал, вдъхновен от култовия Х. П. Лъвкрафт. Феновете на писателя обаче да не се вдъхновяват прекалено – адаптацията всъщност е на роман от Мат Ръф, който проследява пътуването на 25-годишния Атикус Блек и двамата му придружители през Америка от 50-те години. Тримата стават свидетели не само на ужасяващ расизъм, но и на свръхестествени ужаси, вдъхновени от Лъвкрафт.

https://www.youtube.com/watch?v=LWEASasO-tI

Джордан Пийл определено си разработи нишата за филми на ужасите с чернокожи герои и вече името му работи за самия него – почти не излиза подобна продукция без негова намеса. В което, в крайна сметка, няма лошо. Ако Lovecraft Country е наполовина толкова добър, колкото филмите Get Out или Us, то ще си заслужава гледането. Дано само да е по-добър от новия The Twilight Story, който се оказа по-скоро невпечатляващ. В този сериал е намесен и Джей Джей Ейбрамс, но не толкова в лично качество, колкото чрез продуцентската му къща.

Преди три години беше обявено, че сериалът ще бъде антология, но ако тази концепция изобщо е останала, то тя най-вероятно ще важи не за всеки епизод, а за отделните сезони. При това положение, дори да не го подновят за втори сезон, ще очакваме поне първи да бъде със завършен сюжет. Ще бъде интересно доколко зрителите ще бъдат привлечени от името на Лъвкрафт (макар и то да е малко измамно), както и доколко реално творбите на автора ще имат отражение върху телевизионната продукция, извън очевидния маркетингов ефект.

Очакваме сериала да дебютира през август – щом HBO са достатъчно смели да го промотират отсега, значи не би трябвало коронавирусът да го забави.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата