11 коментара
star trek discovery

Трейлър за новия Стар Трек сериал

Star Trek Discovery най-накрая показва кадри.

Още откакто беше обявен преди няколко години, сериалът Star Trek Discovery вълнува феновете на поредицата и светът със затаен дъх чака поне някаква новина за това как се развива. Първоначално идеята беше първи сезон от новото разклонение да се излъчи в началото на тази година, но очевидно се наложи голямо закъснение. Миналата година по време на Comic Con видяхме първи тийзър, който не беше особено обнадеждаващ, но пренебрегнахме впечатлението, тъй като беше твърде рано. Сега вече имаме цял трейлър и можем малко по-спокойно да отсъдим дали това е нещо, което ще гледаме с интерес:

https://www.youtube.com/watch?v=C617-CS4Vsg

Е, че ще гледаме – ще гледаме, защото няма как да не дадем шанс на нов продукт с логото на „Стар Трек“. Но няма да е с интерес, а с опасения. Нивото на анимацията не е никак високо, актьорската игра не изглежда особено вдъхновяваща, а хардкор феновете вече разнищват несъответствията с оригиналната вселена, в която уж този сериал ще се развива, и твърде големите прилики в режисурата с филмите от новата поредица. Ако ви се струва, че гледате направен от фенове, а не от сериозно студио филм, не сте сами.

Може би е добре да знаете, че сериалът е разработен от Алекс Кърцман, сценарист на първите два от новите „Стар Трек“ филми, и Браян Фулър, създател на „Мъртва като мен“ и „Американски богове“. Двамата са измислили концепцията и героите, но поради високата им ангажираност все не успяваха да си свършат работата по „Стар Трек: Дискавъри“ навреме. За да предотврати следващи закъснения, CBS направи някои промени и сложи нови главни сценаристи на тяхно място – доста по-неизвестните Гретчен Берг и Арън Харбъртс.

Въпреки тези проблеми и неособено радушния прием на трейлъра, CBS са убедени, че сериалът им ще бъде хит. Те вече разшириха поръчката от 13 на 15 епизода и обещаха да ги пуснат наесен, заедно с ток-шоу, Talking Trek, в което актьори и членове на екипа ще обсъждат сериите. Дали Star Trek: Discovery ще послужи за успешно начало на CBS All Access, евентуален някогашен конкурент на Нетфликс, Хулу и Амазон – предстои да видим, но засега не изглежда сякаш маса народ ще изсипе парите си в новото начинание само заради този сериал.

 

В главните роли виждате Сонека Мартин-Грийн и Мишел Ио – двете най-важни жени на кораба Дискавъри (антилибералистите вече ги мразят). Джеймс Фрейн пък ще играе бащата на Спок, астрофизика Сарек. Джейсън Айзъкс е интересно име, което е част от главния състав, но засега не го виждаме никъде.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата