3 коментара
percy jackson and the olympians

Трейлър за сериала с Пърси Джаксън

Percy Jackson and the Olympians тръгва на 20 декември.

Феновете на Пърси Джаксън от едноименната поредица романи на Рик Риърдън ще бъдат, надяваме се, зарадвани с коледен подарък от Disney+ – нов сериал за емблематичния персонаж. Казваме „надяваме се“, защото първият тийзър за него не изглежда особено вдъхновяващ – актьорите и компютърно генерираните пейзажи не изглеждат особено убедително. И все пак, както казва покойният Ланс Ридик, който тук е кастнат в ролята на Зевс, от името на феновете – „Очаквахме те“.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Продължава тенденцията бели персонажи да се дават на чернокожи актьори, но Рик Риърдън няма нищо против. За него всички, които не одобряват идеята чернокожата брюнетка Лия Джефрис да играе описаната в книгите като белокожа блондинка Анабет Чейс, са расисти. За тези, които не смятат за редно чернокож да играе древногръцкия бог Зевс няма и да отваряме дума.

„Пърси Джаксън и олимпийците“ разказва фантастичната история на съвременния 12-годишен полубог Пърси Джаксън, който тъкмо разкрива своите свръхестествени способности, когато небесния бог Зевс го обвинява, че е откраднал мълнията му. Сега Пърси трябва да пропътува Америка в търсене на мълнията и да възстанови реда в Олимп.

Премиерата на сериала е нагласена за 20 декември по Disney+. Снимките на сезона отдавна са приключили (даже Ланс Ридик вече не е между живите и, ако има втори сезон, ще трябва да се намери нов актьор), така че феновете да не се притесняват от холивудските стачки, блокирали работата по повечето филми и сериали.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата