star-wars-9-kylo-ren-rey

Трейлър за Star Wars: The Rise of Skywalker

Финалът на сагата наближава.

„Междузвездни войни: Последните джедаи“ охлади ентусиазма на огромна част от старите фенове на сагата, но все пак едва ли са твърде много хората, които няма да гледат „Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър“. Все пак, не всеки ден излиза финал на космическа сага, продължила почти половин век. Рей, Фин, По, С-3РО (и Роуз) са готови за една последна битка с Тъмната страна, представлявана от император Палпатин и Кайло Рен. Вижте кадри от нея:

Бутон за зареждане на YouTube видео

Както обикновено, Дисни внимават много да не разкриват елементи от сюжета, за да запазят изненадата. Въпреки това, важни моменти са разкрити – Рей и Кайло Рен заедно унищожават шлема на Дарт Вейдър, с което подсказват за завръщането на Бен Соло към Светлата страна (не бива обаче да забравяме кадрите от миналия трейлър, в който Рей беше показана като преминала към Тъмната страна – дали и двете версии не са само сънища?). Най-трогателният момент идва със С-3РО, който гледа за последен път приятелите си (вероятно има предвид R2D2 и Чубака, защото другите ги познава твърде от скоро).

Режисьор на филма отново е Джей Джей Ейбрамс, който с първия си филм поне доказа, че наистина е фен на поредицата. Вероятно той се е постарал наистина да я завърши по задоволителен начин, въпреки щетите, нанесени от Раян Мърфи с предишния епизод.

Премиерата е на 20 декември 2019.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата