exorcist

Трейлър за The Exorcist: Believer

Завръщаме се към емблематичния демон половин век по-късно.

През 1973 година филмът „Екзорсистът“ промени хорър жанра завинаги. Сега, половин век по-късно, очакваме продължението му. Дори Елън Бърстин се завръща като Крис Макнийл – майката на обладаното от демон момиче, за да преживее още един ужас.

В новия филм ще имаме двойно обладаване, което обещава да направи нещата още по-интересни и зловещи:

Бутон за зареждане на YouTube видео

Освен Елън Бърстин, в актьорския състав ще видим Ан Дауд от „Историята на прислужницата“, както и Лесли Одом Джуниър от „Хамилтън“.

„Екзорсистът: Вярващ“ разказва за две момичета – Анджела и Катрин, които изчезват в гората за три дни и се завръщат обладани от демон и без спомен за това какво им се е случило. Отчаян да намери лек за дъщеря си, бащата на Анджела търси помощ от жена, която вече е имала подобно преживяване – Крис – майката на обладаната Ригън от оригиналния филм.

The Exorcist е имал продължения и преди, които не са толкова харесвани, колкото оригинала. Сега обаче за първи път имаме директно продължение със завръщане на актриса от първата част и амбиция да постигне повече. Сценаристите явно са наясно, че в 50-те години след излизането на шедьовъра са пуснати много филми с демонични обсебвания, и затова тук пробват нещо ново – едновременно обладаване на две момичета от един демон. Дори сърцата им бият едновременно, за да подсилят ефекта.

„Екзорсистът: Вярващ“ излиза на 13 октомври.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата