1 коментар
the exorcism russel crowe

Ръсел Кроу пак ще прави екзорсизъм

Трейлър за филма The Exorcism.

Сигурно е съвпадение, но екзорсизмът изведнъж стана много популярна тропа в съвременния хорър. И то все по начин, който да препраща към оригиналното вдъхновение „Екзорсистът“ от 1973 г.

Миналата година Ръсел Кроу игра в „Екзорсистът на Папата“, сега пак ще гони демони, но този път от самия себе си. В този филм той играе актьор, обладан от демон.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Интересен детайл е, че филмът е правен от Джошуа Милър, сина на Джейсън Милър, който игра свещеника в „Екзорсистът“ и „Екзорсистът 3“. Вероятно като малък е гледал как баща му е тормозен от демона дубъл след дубъл и това сега го е вдъхновило да направи филм за актьор, обладан от демон.

Друг интересен факт е, че „Екзорсизмът“ е сниман още през 2019 г. Защо стига до кината чак сега, е мистерия, но не е добър знак – вероятно не е особено интересен и му е било трудно да си намери дистрибутор. Със сигурност моментът е неподходящ и заради изобилието от демонични филми напоследък, които и без друго не се представят добре – с какво този се надява да се отличи от тях, та да привлече зрители, не знаем.

Премиерата на The Exorcism е на 7 юни – в същия ден като „Наблюдателите“ на М. Найт Шаямалан. И всъщност не сме сигурни дали „Екзорсизмът“ изобщо ще мине по нашите кина или ще се ограничи само до американските.