Penny-Dreadful-Keyart-01-16x9-1

Трейлър за втори сезон на Penny Dreadful

Кратко клипче със сцени от предстоящите нови епизоди на „Викторианска история“.

Един от култовите хитове тази година се оказа новият сериал Penny Dreadful. Не без помощта на звездния си актьорски състав (Ева Грийн, Тимъти Далтън и др.), „Викторианска история“ успя да впечатли хорър-феновете и значително да подсили нишата, заемана досега само от American Horror Story. Не беше учудващо, че телевизионният канал Showtime поднови сериала за втори сезон, и то с 2 епизода повече. Вече имаме кратко тийзърче към него, което ни загатва за повече от същото:

Бутон за зареждане на YouTube видео

За съжаление, официалното резюме на новия сезон набляга повече върху завръщащите се и новите актьори, а не толкова върху конкретния сюжет през следващата година. Очевидно е, че имаме голямо количество герои, с които могат да се случват интересни неща, но нямаме идея каква ще бъде основната сюжетна линия и заплаха – така, както в първия сезон бяха вампирите.

„Този сезон Ванеса (Ева Грийн) и Итън (Джош Хартнет) ще формират по-дълбока връзка помежду си, докато групата, включително сър Малкълм (Тимъти Далтън), д-р Франкенщайн (Хари Тредауей) и Сембене (Дани Сапани), ще се сплоти, за да победи злите сили, заплашващи да ги унищожат. Междувременно Дориан Грей (Рийв Карни), Съществото (Рори Киниар) и Брона (Били Пайпър) водят свои собствени битки. Пати ЛуПон ще гостува като мистериозен персонаж от голяма важност за миналото на Ванеса. Хелън МакКрори ще се завърне като Евелин Пул/Мадам Кали, съблазнителната спиритуалистка, която ще представлява уникална заплаха за протагонистите този сезон, заедно със Саймън Ръсел Бийл, който се завръща като ексцентричния египтолог Фердинанд Лайл. Други гостуващи звезди са Дъглас Ходж като инспектор от Скотланд Ярд, Сара Грийн като дъщерята на Мадам Кали, и Джони Бошан като човек с интересно минало.“

Както виждате, нищо конкретно, но ние все пак нямаме търпение да видим какво ще ни предложи „Викторианска история“ през късната пролет догодина.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата