Woman-in-Black-Angel-of-death-teaser-2

Трейлър за „Жената в черно 2“

The Woman in Black: Angel of Death ще бъде в същата къща, но без Даниел Радклиф

Даниел Радклиф в момента бере плодовете от работата му по „Рога“, но не бива да забравяме, че първият хорър в кариерата му беше всъщност „Жената в черно“. Именно тази поредица се завръща с нов филм, но без участието на порасналия Хари Потър. Историята ще се развива в същата къща, но с други герои.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Сюжетът е ситуиран 40 години след събитията в „Жената в черно“, по време на Втората световна война. Фийби Фокс и Джеръми Ървин играят Ийв и Хари, млада двойка, която трябва да се грижи за група деца от Лондон, изпратени в провинцията. За съжаление, имението Ийл Марш не е особено подходящо за сирачета, тъй като е обитавано от зъл дух, специализиран в подкокоросването на самоубийство у децата.

Екипът зад кадър също е различен от този на първия филм – Том Харпър ще режисира по сценарий на Джон Крокър. Сюзан Хил обаче, авторката на романа „Жената в черно“ от 1983, който стана основа за първия филм, е написала историята и за втората част.

Основната мистерия на филма – кой е духът и защо е толкова ядосан, беше разкрита още в първия филм. Това хвърля сянка на съмнение върху качествата на втория, тъй като остава единствено да се изцедят още стряскащи моменти от вече познатия сюжет. От друга страна, първият филм не беше шедьовър и със сигурност не беше оригинален, така че нищо чудно вторият да се окаже по-добър. Ако не друго, то поне можем да разчитаме, че отново напрегнатите и стряскащите моменти ще са на ниво.

„Жената в черно 2: Ангел на смъртта“ излиза на 2 януари в САЩ, в България вероятно изобщо няма да дойде по официалните канали.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата