class-t

Трейлъри за Doctor Who и Class

Патрик Нес и Стивън Мофат ни вдъхват надежди за добри сценарии.

Преди време ви писахме, че писателят Патрик Нес разработва нов сериал-разклонение на „Доктор кой“. Продуктът вече е почти готов и ще започне да се излъчва в края на този месец. И тъй като се развива в същата вселена, кой може да го представи по-добре от актуалния Доктор – Питър Капалди:

https://www.youtube.com/watch?v=4of-bLhooIA

Сюжетът на сериала се развива в гимназия Коул Хил (ако сте истински фен на Doctor Who, не може да не я разпознаете) и се фокусира върху група ученици и тяхната учителка, които се изправят срещу различни свръхестествени и извънземни заплахи. Пътешествията на Доктора са изтънили границите между времето и пространството, което дава възможност на най-различни същества да се доберат до Земята. Но Доктора не може винаги да е на разположение и понякога трябва да се оправяме сами…

Главните герои са:

  • Рам (Фейди Елсайед) – Готин, грижовен, намиран от някои хора за наперен, но всъщност е сърцат;
  • Таня (Вивиан Опара) – Три години по-малка от останалите, но най-умната. Тя просто иска приятели, но има много изградени стени около себе си;
  • Ейприл (Софи Хопкинс) – Добро момиче, но с потенциал да бъде и лошо. Тя е умна и себеотдайна;
  • Чарли (Грег Остин) – Странен, без много социални умения. Няма много приятели и е леко потаен, но тепърва ще го опознаваме.

„Клас“ се описва като много подобен на „Бъфи – убийцата на вампири“, а Стивън Мофат го представя като „сериал за порастването, само дето е с чудовища“. Ако горният трейлър ви изглежда твърде мрачен за тийн-разклонение на семеен сериал, то вижте и следващия – в него хорър нотката също присъства, но се обръща внимание и на комедийните и драматичните елементи:

https://www.youtube.com/watch?v=g5CEfXkN5zY

Може да се каже също, че „Клас“ е сериал за хората, които Доктора оставя след като приключението му завърши. Затова и Питър Капалди ще се появи в първия епизод, подпомагайки старта, а след това учениците ще се оправят без него, което много ще ги затрудни (няма кой да им помага, няма кой да им превежда). Но имайте предвид, че ако очаквате други гостувания на актьори от „Доктор кой“, ще останете разочаровани. Патрик Нес ще използва някои от расите, създадени от сериала, но не и актьорите, защото за него „гостуванията са като пенисите. Ако ги сложиш в някоя сцена, всички ще гледат само тях и нищо друго“.

Във Великобритания Class започва да се излъчва от 22 октомври по BBC Three, а в САЩ ще го дават по BBC America, но чак от пролетта, успоредно с десети сезон на Doctor Who.

Междувременно, имаме нещо като трейлър и за коледния епизод на „Доктор кой“. След цяла година без нови серии, Доктора най-накрая се завръща за ново приключение (следващата придружителка, Бил, няма да участва в него – тя ще бъде представена в новия сезон догодина). Коледният спешъл е озаглавен „Завръщането на Доктор Мистерио“ и ще включва… супергерой! Така Стивън Мофат иска да изрази своята детска любов към Супермен, и по-точно към Кларк Кент, който „се преструва, че не е Бог“. Харесвала му е и динамиката между Кларк, Луис и Супермен: „Обичам любовни триъгълници със само двама човека в тях“. В серията ще се завърне и комедиантът Мат Лукас като Нардол – той ни беше представен миналата Коледа, която завърши асимилиран в тялото на робот. Ще го видите в първия поглед към серията:

Бутон за зареждане на YouTube видео

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата