9 коментара
dw44

Трейлъри за The Day of the Doctor!

Най-накрая – кадри от юбилейния епизод на „Доктор кой“

Най-накрая! Има-няма 2 седмици преди специалната дата 23 ноември, BBC изведнъж се отпуснаха и започнаха да показват трейлъри и тийзъри за юбилейния епизод на Doctor Who. Няма да приказваме много – просто ги вижте!

Първият трейлър:

Бутон за зареждане на YouTube видео

Втори трейлър (доста подобен на първия, но разширен с повече сцени):

Бутон за зареждане на YouTube видео

От кралица Елизабет с любов:

Бутон за зареждане на YouTube видео

Доклад на Стракс от бойното поле:

Бутон за зареждане на YouTube видео

Всъщност, малко излъгахме, последното клипче е отпреди няколко месеца (просто чак сега става официално достъпно за целия свят) и е много вероятно Стракс да отсъства от специалния епизод. Вероятно клипчето е сложено единствено с цел лека комедия и обявяване на зайгоните като извънземната раса, които ще създават допълнителни пречки на Доктора в борбата му срещу далеците.

Интересните моменти в трейлърите, които забелязахме, са следните:

  • Със сигурност ще видим повече кадри от Времевата война.
  • Кралица Елизабет І бяга от нещо в гората – тя явно ще има някаква роля в сюжета.
  • Роуз изглежда различно (от косата е) и няма общи сцени с други Доктори, освен с този на Хърт. Дали всъщност това не е едно от превъплъщенията й след поглъщането на Времевия вихър в края на първи сезон? Доктора на Тенант изглежда доста самостоятелен.
  • Зайгоните (странното извънземно накрая) са раса от старите серии, които могат да се превъплъщават в хора, но не и в Господари на времето. Възможно е някой от важните герои (Роуз, Клара, а може би човешката форма на 10-тия Доктор, ако изобщо ще участва) да се окаже именно зайгон под прикритие.
  • Доктора на Смит има бегли спомени от преживяванията на Доктора на Тенант – донякъде това може да бъде обяснено с около 200-годишната разлика между тях, но все пак се надяваме да е помислено повече върху този момент. Все пак се потвърждава обаче, че Тенант ще играе именно своя Доктор, а не човешкия си клонинг в паралелната вселена.
  • Клара се телепортира с Вихров манипулатор – такъв имаше и Капитан Джак, който уж няма да участва в специалния епизод.
  • Въпреки че епизодът е предвиден за 3D-прожекции и излъчвания, прави приятно впечатление, че няма летящи към екрана предмети или други евтини начини да се набива технологията в очи.

 

Колкото и да спекулираме с откъслечните кадри обаче, истината си остава, че най-доброто решение в случая е да се радваме на сравнително скромните откъм разкрития трейлъри (за четири клипчета всъщност научаваме доста малко) и да изчакаме самия специален епизод. Засега нямаме основание да смятаме, че Мофат ще ни подведе с лош сценарий, така че надеждите и нетърпението ни са насочени към заветната дата 23 ноември.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата