1 коментар
the witcher s2

Трейлъри за втори сезон и разклонението на „Вещерът“

Дълго време нямаше новини за The Witcher, но сега Netflix избухнаха с материали.

Не всички останаха очаровани от сериала The Witcher (направен, разбира се, по поредицата книги „Вещерът“ на Анджей Сапковски и доста вдъхновен от игрите по тях на CD Projekt Red), но като цяло той се получи прилично и със сигурност успя да стане хита, на който Netflix се надяваха. Тъй като са стрийминг платформа с изобилие от продукция и не страдат от ограниченията на нормалните телевизии, Нетфликс правят скъпите си сериали с доста големи паузи между тях. Затова и дълго време нямахме новини за втори сезон на „Вещерът“. Сега обаче имаме трейлър не само за него, но и за разклонението му, както и премиерни дати!

Бутон за зареждане на YouTube видео

Тийзърът за втори сезон на The Witcher набляга на Гералд и Сири и времето им в крепостта Каер Морен – убежище и тренировъчна площадка за вещери. Йенефер и Лютичето получават само по един кадър, но се надяваме техните роли в общата история да не са твърде намалени.

Главната сценаристка обещава, че втори сезон ще е по-праволинеен от първи, където беше необходимо историите на тримата главни герои да се разказват извън хронологичната им поредност. В книгите Сири така и не става вещер, макар и да научава доста от времето си в Каер Морен, но е възможно сериалът да си позволи свободата да я направи такава, за да подсили израстването на героинята.

Втори сезон започна снимки още миналата година, но пандемията ги спря. Те завършиха в началото на тази година, като Хенри Кавил претърпя инцидент в края им, но вече е възстановен и готов за още. Сезонът ще излезе чак в края на годината, на 17 декември.

Преди това обаче, феновете ще могат да се насладят на разклонение. Netflix направиха и филм-аниме, наречен „Кошмара на вълка“. Премиерата на The Witcher: Nightmare of the Wolf е след малко повече от месец, на 23 август.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата