marvel super heroes blade wallpaper

Уесли Снайпс иска Блейд да подгони децата от „Здрач“

Вампирът-ветеран не е доволен от посоката на събратята си в днешно време.

В днешно време всеки втори нов филм, доминиращ бокс-офиса е по комикс. Трудно е да си представим, че едно време случаят не беше такъв. През 90-те години например супергероите в киното бяха изключително рядко срещано явление. Въпреки че „Х-мен“ си заработи славата на дал начало на ренесанса за този поджанр, в никакъв случай не бива да подценяваме един друг филм, който разчупи ситуацията по-рано – „Блейд“.

Blade може и да не е бил суперхит, заработил милиарди, но се справи доста добре като удвои бюджета си и си спечели статуса на култов хит, чиито фенове го помнят и до днес. „Блейд 2“ на Гилермо дел Торо също се справи отлично, като мнозина го смятат за по-добър и от оригинала. За съжаление, през 2004 излезе „Блейд: Тройца“, който тотално уби франчайза и загроби кариерата на Уесли Снайпс така, че той и до ден днешен не може да се възстанови.

Въпреки това, актьорът все още иска да се върне към старото си амплоа и смята, че 10 години след последния филм е добро време за възраждане. 51-годишният актьор изразява и недоволството си от посоката, в която се развиват днешните вампирски филми. По време на интервю, Снайпс е казал: „Блейд да гони децата от „Здрач“ наляво-надясно? Винаги го има като възможност и аз съм открит за нея. Имаше слухове, че може да се направи нещо подобно, така че дайте ми още един шанс“.

Blade-Vs.-Twilight

Филмите по „Здрач“ отдавна вече са общоприетата боксова круша за всеки хейтър на романтичните вампири-тийнейджъри. Не че постоянните атаки на критиците са спрели феновете да правят всеки следващ филм финансов успех, но за мнозина Twilight докара вампирите до тотална дупка, от която тепърва трябва да се възстановяват. Затова е и логично Блейд да подгони блестящите на слънце вампири, с което да предизвика катарзис в жанра и да зарадва всеки, който възприема кръвопийците по-скоро като зли чудовища, отколкото като обсесивни 100-годишни красавци, навъртащи се около гимназистки.

Колкото до евентуална възможност Снайпс да влезе в нова супергеройска роля, звездата отговаря по следния начин: „С удоволствие бих се върнал към роля в костюм и бих правил неща, които едно време не знаех как се правят. Днес правим такива филми по-добре. В началото ние много експериментирахме и нашите иновации станаха обичайни практики за днешните „Отмъстители“ и други адаптации на комикси“.

За съжаление, дори идеята за кръвожаден Блейд, който да нарита задниците на противните тийн-вампирчета, да ви се струва, това е много малко вероятно да стане. В момента правата върху интелектуалната собственост са в ръцете на Дисни и Марвел, които нямат планове да я възстановяват. Дори и да го направят, те ще поемат в съвсем различна посока. Всеизвестно е, че тези две марки вече се асоциират с филми, правени за цялото семейство, включително и децата, докато установеният вече образ на Блейд не е много подходящ за невръстните фенове на Хълк, Капитан Америка и останалите.

И все пак, дали идеята не е добра?

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата