1 коментар
проектът уил уитън 1

Уил Уитън се завръща със собствено шоу в телевизия Syfy

„Проектът Уил Уитън” ще бъде комедийно седмично ток-шоу, посветено на актуалните неща в света на фантастиката

the wil wheaton projectАко обичате фантастиката и знаете нещо за гийк културата, знаете и кой е Уил Уитън. Вероятно за първи път сте го видели в ролята на блестящият млад (но недолюбван от зрителите) гений Уесли Кръшър от „Стар Трек – Следващото поколение”. В по-близкото минало Уил участва в множество сериали, сред които хитът на телевизия Syfy „Еврика”, както и невероятно успешната комедия „Теория на Големия взрив”, където играе себе си. Освен това Уитън има изключително активно присъствие в социалните мрежи, където демонстрира богатата си обща култура и компетентно мнение по много въпроси, свързани с жанра научна фантастика. Старите му познати от телевизия СайФай явно са оценили това, защото са дали зелена светлина на шоу, в което известният актьор ще има възможност да се прояви като водещ, сценарист и продуцент, а именно – „Проектът Уил Уитън”.
Премиерата ще се състои на 27-ми май, за сега са планирани 12 епизода, които ще се излъчват всеки вторник по американската кабелна телевизия. Всеки от епизодите ще продължава половин час и ще предлага на зрителите забавен анализ на най-популярните теми, свързани с жанра научна фантастика и фентъзи. Това включва филми, сериали, игри, видеа и новини.

Уил Уитън е изминал дълъг път от участието си в "Стар Трек: Следващото поколение".
Уил Уитън е изминал дълъг път от участието си в „Стар Трек: Следващото поколение“.

„Проектът Уил Уитън” ознаменува сдобряването между актьора и (печално) известната телевизия, към която той отправи не малко упреци преди години, след несправедливото и преждевременно прекратяване на „Еврика”. Собствените му думи във връзка с новото предаване изразяват надеждата му, че научната фантастика отново ще заеме полагащото и се централно място в програмата на телевизия СайФай:
„Наистина обичам това, че ще бъда част от нещо, което ще върне Научната фантастика обратно в Syfy, и ако съм прочел правилно между редовете, по време на срещите ми с ръководителите на телевизията, това е само началото на завръщането на мрежата, преди известна като Sci-Fi към нейните научно-фантастични корени, което е страхотно.”
Както научихме през последните месеци, телевизията подготвя впечатляващо количество нови проекти за фантастични сериали, затова очакванията към нея почти със сигурност ще се оправдаят.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата