2 коментара
The Hobbit

Вълшебен трейлър за „Хобитът: Неочаквано пътешествие“

Чакането за трейлъра свърши, сега идва по-лошото – чакането за филма!

Доста вода изтече откакто започна работата по „Хобитът“, но филмът бавно и упорито се пребори за съществуването си. Днес рано сутринта той доказа, че е жив, с прекрасен трейлър, който веднага ни потапя в познатата магична атмосфера на Средната земя.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Изображение с име: The-Hobbit-PosterРежисьорът е Питър Джаксън, човекът, който направи „Властелинът на пръстените“ световен хит и достойна екранизация на трите Толкинови тома. Честно казано, защо първоначалната идея е била режисьорът на The Hobbit: An Unexpected Journey да бъде Гилермо дел Торо – не знаем. Не че човекът е лош режисьор, просто това не е неговият филм. За щастие (поне за този проект), финансовите проблеми на MGM са отказали дел Торо от проекта и са върнали Питър Джаксън в него. Той пък върши чудесна работа в пресъздаването на Средна Земя за втори път. Така ще видим и другата много известна творба на Джон Р. Р. Толкин, екранизирана в същия стил.

На тези, които са чели книгата, няма какво да се обяснява. С цели два филма време, Джаксън ще може да разкаже цялата история на романа, включително и второстепенните сюжети. Единственото притеснение на феновете на оригинала би могло да бъде, че кино версията ще придаде твърде сериозен тон на иначе по-шеговитото писание, но след успеха на „Властелинът“, едва ли това идва неочаквано или нежелано от някого. Трейлърът загатва и за повече комедийни елементи в този филм, например докато Гандалф изрежда имената на джуджетата. Друго притеснение може да бъде и липсата на повече екшън-елементи в трейлъра, но да не забравяме, че до излизането на самия филм има цяла година и доста от кадрите още не са подготвени. Други аспекти, които да нервират феновете-пуритани просто не виждам.

От друга страна стои прекрасната атмосфера на трейлъра, връщането на любими герои от „Властелинът на пръстените“ (включително и на самия пръстен) доброто озвучаване и името на Питър Джаксън. По всичко личи, че вниманието към детайла и качеството на анимациите с нищо няма да отстъпват на тези от първата кино трилогия.

За тези, които не знаят какво очаква нашия герой Билбо Бегинс в следващите два филма, ето и резюмето:

„Хобитът“ проследява приключението на главния герой Билбо Бегинс (Мартин Фрийман), който е въвлечен в епично приключение за връщането на изгубеното царство на джуджетата Еребор, отдавна завоювано от дракона Смог. Заедно с Гандалф Сивия (Иън МакКелън), Билбо се присъединява към група от 13 джуджета, водени от легендарния войн Торин Дъбощит (Ричард Армитаж). Тяхното пътешествие ги отвежда в Дивото, коварни земи, населени с гоблини, орки, гигантски паяци, шейпшифтъри и магьосници.

Към гореспоменатия актьорски състав се присъединяват и вече познатите ни Илайджа Ууд (Фродо), Анди Сиркъзс (Ам-Гъл), Хюго Уийвинг (Елронд), Орландо Блум (Леголас), Сър Кристофър Лий (Саруман), Кейт Бланшет (Галадриел) и Иън Холм (възрастния Билбо). Заветната дата е 14 декември 2012, а дотогава вероятно ще излизат още много трейлъри и плакати, които да ви държат цяла година в напрежение. Да не забравяме, че след това ще имаме още една година, в която да чакаме втората част… Средна Земя още има какво да предложи.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата