3 коментара
Dyhyt-na-bogovete-tt

Вдъхнете от боговете

„Дъхът на боговете“ на Бернар Вербер и ИК „Колибри“ продължава поредицата, започната от „Танатонавтите“

Изображение с име: Dyhyt-na-bogovete-ccС удоволствие ви съобщаваме, че скоро ще излезе продължението на „Ние, боговете“ или четвърта част от поредицата за „Танатонавтите“ на Бернар Вербер и ИК „Колибри“ – „Дъхът на Боговете“. Засега тази поредица остава най-високо оценена от нашите ревюта и, въпреки че не е за всекиго, ние продължаваме да я препоръчваме.

Отново се срещаме с Микаел Пенсон и неговите приятели, преминали в „отвъдното“. На планетата Еден става все по-напечено: курсистите, обучавани за богове от древногръцки богове и герои, все така се съревновават, мнозина отпадат. Богоубиецът продължава да действа и да остава все така забулен в мистерия. Микаел Пенсон пък е разкъсван от чувствата, които изпитва към Афродита и Мата Хари… Втори том на „Ние, боговете“ и предпоследната част от поредицата обещава да е също толкова интересна!

Бернар Вербер става известен през 1991, когато издава романа „Мравките“. Следват „Денят на мравките“ и „Революцията на мравките“, а по-късно и „Танатонавтите“, „Империята на ангелите“ и „Ние, боговете“. Авторът е успешен и с т.нар. експериментални книги, сред които изключително популярната „Енциклопедия на относителното и абсолютното знание“. Според най-авторитетната френска класация Бернар Вербер е най-четеният писател във Франция. Книгите му са преведени на 30 езика и са издадени в 15 милиона екземпляра.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата