7 коментара
deadpool1-gallery-image

Вече се работи по „Дедпул 2“

Позитивните първи ревюта вдъхнаха вяра на Fox в супергероя, а в следващия филм може да се изследва по-задълбочено сексуалността на героя.

deadpooooolЕдин от най-очакваните филми за тази година, „Дедпул“, излиза в петък. Критиците и журналистите вече го гледаха (и ние също, барабар Петко с мъжете, но ревюто ще пуснем в петък) и болшинството са много доволни от крайния продукт. Предварителните оценки за бокс-офис резултатите от първия уикенд също се вдигнаха спрямо първоначалните прогнози, така че по всичко личи, че Deadpool ще бъде успех за Раян Рейнолдс и продуцентите от Fox (които имаха нужда от попадение след „Фантастичната четворка“). Очаква се в уикенда на Свети Валентин/Трифон Зарезан „Дедпул“ да събере 65 милиона долара (което вероятно е съизмеримо с бюджета – липсват официални данни за него, но се знае, че е най-ниският за супергеройски филм досега).

И тъй като желязото се кове докато е горещо, Fox обявиха официално, че ще направят и продължение на филма за устатия супергерой, както и че по него вече се работи. От студиото много държат да се конкурират успешно с Марвел и тяхната вселена на „Отмъстителите“ и също ще се пробват да правят по 2-3 филма на година, така че успехът на „Дедпул“ ще им дойде таман. Убеден в неизбежността на добрата новина, екипът на филма дори е подготвил втора пост-кредит сцена, която ще бъде готова за официалната премиера, но не е показана на пресата (в първата, която журналистите видяха, няма тийзър за следващ филм „по бюджетни причини“, но Дедпул лично обещава, че предстои да видим още един Марвелов персонаж – Кейбъл (или Кабел на чист български)).

Една от целите на продължението се очаква да бъде по-разнообразна сексуалност за главния герой. В комиксите той е „пансексуален“, с други думи, налита на всичко. В първия филм обаче Дедпул е поставен в хетеросексуална връзка и нестандартните му предпочитания са само леко загатнати, което не се е харесало на някои фенове. След като първият филм, играейки го по-безопасно, успее да привлече масите, сценаристите ще покажат повече откровеност за героя в продължението. Раян Рейнолдс пък е заявил, че няма нищо против да му намерят приятел за втората част: „Обожавам това в Deadpool – че могат да се минат всички граници. Надявам се в бъдеще да го правим по-често. Определено не бих се възпротивил на идеята на персонажа да му се намери мъжко гадже. Би било страхотно“, казва той.

Има идеи и за филм по комиксите X-Force, където няколко персонажа от тези, за които Fox имат права да използват, се обединяват подобно на „Отмъстителите“. Засега не е свършено нищо конкретно, тъй като по първоначалния сценарий филмът трябваше да се концентрира около персонажа Апокалипсис, но Браян Сингър в последствие реши да го използва за „Х-мен: Апокалипсис“, така че този сценарий вече не става. По-вероятно е преди това да излезе „Новите мутанти“ като разклонение на „Х-мен“ в стила на „Дедпул“, по което също се работи.

Засега официалните премиери са следните:

  • Deadpool излиза на 12 февруари 2016
  • X-Men: Apocalypse идва на 27 май 2016
  • Wolverine 3 се завръща на 3 март 2017
  • Gambit ще се представи някъде през 2017
  • И още един X-men все още без заглавие ще излезе на 13 юли 2018.

deadpool-gallery-05-gallery-image

В „Дедпул“ се разказва за бившия военен Уейд Уилсън, който е подложен на нелегален експеримент и се превръща в най-нетипичния супергерой на Марвел. С новопридобитите си ускорени способности за самолечение и най-мръсната уста в комиксовата вселена, Дедпул решава да отмъсти на човека, унищожил живота му. В главните роли са Раян Рейнолдс, Морена Бакарин, Ед Скрийн, Ти Джей Милър, Йорик ван Вагенинген, Джина Карано и Бриана Хилдебранд. Сценаристи са Рет Рийс и Пол Уърник, а режисьор – Тим Милър.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата