Venom (2018)

Венъм се завръща

Трейлър за „Венъм 2: Време е за Карнидж“

Филмчето „Венъм“ с Том Харди има доста недостатъци, но въпреки тях се получи по-хубаво отколкото имаше право да бъде. Оказа се и финансов успех с доста сериозните 855 милиона долара приходи – рядко щастие за Sony, които дълги години се затрудняваха да постигнат нивото на Марвел, макар и да притежават правата за немалко техни герои.

Venom 2: Let There Be Carnage е логичното продължение на първия филм и явно ще следва зададения в него тон – хорър персонаж в супергеройска история със съответната доза хумор.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Комиксовите пуритани са бесни на първата сцена, която никак не си отива с оригиналната версия на героя, но харесалите първия филм са доста доволни от видяното. Надеждите на всички са този път злодеят да е по-добре разработен – сценаристите даже са длъжни да се постараят за него, защото той е култовият персонаж Карнидж (Уди Харелсън).

Клетъс Касиди е побъркан сериен убиец, който трябва да бъде екзекутиран. Но смъртоносната инжекция не го убива, а вместо това буди симбиота в него. Венъм и Карнидж може и да са обвързани с роднински връзки в комиксите (ще видим дали тук това ще бъде запазено), но не се понасят. Така финалната битка е ясна още отсега – Еди Брок/Венъм срещу Клетъс Касиди/Карнидж.

Премиерата по кината вече я чакаме от 1 година – трябваше да се състои през октомври 2020, но поради коронавируса беше отложена няколко пъти до окончателната дата 24 септември 2021.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата