True Blood

Вещици и „Истинска кръв“ от 26 юни

На 26 юни започва новият сезон на „Истинска кръв“. Ще се завърнат всичките ни любими герои от предишните сезони и ще се изправят срещу нов враг.

Бутон за зареждане на YouTube видео

В типично веселяшкия стил на „Истинска кръв“, трейлърът загатва за това, какво ще се случи в новия сезон. Лятото ще бъде горещо, както и досега, с истинска кръв, лееща се навсякъде.

Изображение с име: True Blood - Ана Пакуин, Стивън МойерСуки ще открие малко повече за себе си и за феите през този сезон. Финалът миналата година остана с висящ край – тя изгони двамата вампири, които се бореха за любовта й и отиде при феите, макар вероятно и на самата нея да не й е ясно как точно го е направила. Това обаче няма да е от централните сюжетни линии на сезона и Суки ще прекара повечето си време в Бон Темпс, както досега.

Бил, от своя страна, ще продължи да се бори за Суки. Всичко, което той е направил, е било от любов, от желанието му да я предпази. Сега той осъзнава грешката си, осъзнава, че е скрил твърде много от Суки, но въпреки това ще продължи да се бори за нея. Като вампир, въвлечен неочаквано във вампирските дела, той е забравил как да обича хората и оттам идват всичките му проблеми с русата сервитьорка.

Сам, собственикът на заведението, също ще се бори с любовни терзания. Всички жени в живота му досега или са умирали или са напускали, поради което е нормално той да се чувства несигурен, когато на вратата му чука нова любов и то от неочакван източник. Шейпшифтърите, към които принадлежи Сам, ще бъдат изследвани малко повече през новия сезон.

Още любов ще внесат в сюжета Джесика и Бойд. Тяхната връзка досега се крепеше на игнорирането на цялата ситуация в Бон Темпс, на вампирската същност на Джесика. Кръвопиецът в нея обаче взима все повече връх и в крайна сметка ще постави любовта им на сериозно изпитание.

Не всичко ще е любовни трели в Бон Темпс. Нов враг ще дойде в града и този враг ще бъде основният злодей за сезона. Както видяхте от трейлъра, това са вещиците. За тяхното съществуване се загатна миналата година, когато ЛаФайет започна да се вижда с новия си любовник – мъжката вещица. Дали красавецът ще се окаже част от лошите и ще завлече и ЛаФайет с него или не, предстои да разберем.

Вещиците ще окажат много сериозно влияние и върху Ерик. Явно тези хора имат способността да контролират мъртвите – каквито са и вампирите. Паметта на Ерик ще бъде изтрита и той ще се върне в невинно детско състояние, съвсем противоположно на нормалната му същност.

Изображение с име: True BloodАко мислите, че с вещиците свръхестествените същества в „Истинска кръв“ стават твърде много (все пак в началото сериалът беше уж само за вампири), Алън Бол, създателят на телевизионния сериал, няма да се съгласи с вас. Вещиците носят на сериала нещо ценно, което отсъства в предишните сезони. Досега хората сякаш се оказват много далеч от върха на хранителната верига. Те са източник на кръв за вампирите, могат да стават безмозъчни слуги на вакханлийките, да бъдат изяждани от въколаците и т.н. Вещиците са всъщност нормални хора, които се докосват до света на магията. Именно затова те са ценно допълнение към сериала, защото дават възможност и на простосмъртните да се борят за своето място в опасния свят на „Истинска кръв“.

Като споменахме върколаци, те също ще останат важна част от сериала. Алсиед ще продължи да си контактува със Суки и нищо чудно сега, след като Суки се е отървала отървала от вампирите, да се лепне на него. Ще се появи и нов герой, чието гостуване ще продължи 7 епизода – Раул, алфата на глутницата на върколаците около Бон Темпс.

Друга интересна новина е, че ще се завърне Годрик. Това вероятно ще стане чрез спомени и проблясъци, защото вампирът все пак е наистина мъртъв. Ще се завърне и Тара, която в началото ще си отдъхне от всички страдания, които изтърпя досега, но след това отново ще се върне на първото място по неприятни изживявания.

Разбира се, ако сте чели книгите, то всички тези неща са ви известни, защото сценаристите рядко се отклоняват от оригиналната литература. Ако не сте, то новият сезон на „Истинска кръв“ ще продължи да ви изненадва с голотии, кървища и много черен хумор.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата