swjc

Водете Междузвездни войни в дома си!

Тийзър за предстоящата игра с добавена реалност Star Wars: Jedi Challenges.

След като се разви технологията за виртуална реалност и Pokemon GO доказа, че игра с разширена реалност може да стане хит, време беше да получим и нещо по-сериозно от зоната на добавената реалност (augmented reality). То идва под формата на Star Wars: Jedi Challenges, която ще позволи на играчите да водят битки със светлинни мечове и да ръководят военни кампании с дроиди и извънземни от удобството на хола си. Вижте първия тийзър, който пуснаха днес:

Бутон за зареждане на YouTube видео

Дисни и Леново са партньори по проекта, който беше обявен още на D23. Ако към играта се включат изобилие от възможности за забавление и достатъчно разнообразен материал, тя спокойно може да стане първия хит в историята на добавената реалност (не броим Pokemon GO, защото може да е безпрецедентно популярен, но не е редно да сравняваме неговата добавена реалност, която днес вече се описва само като „разширена“ с тази, която очакваме от Star Wars: Jedi Challenges). Всеки знае, че на „Междузвездни войни“ не им липсват фенове и марката е достатъчно мощна притегателна сила, но и очакващите с нетърпение бъдещето на гейминга със сигурност ще проявят интерес, дори да не са чак такива почитатели на емблематичната сага. Към момента реакцията на масовата публика е доста сдържана, но това вероятно ще се промени когато маркетингът се засили.

Първите отзиви за направеното до момента твърдят, че играта ще „събуди джедайските таланти на играчите в различни преживявания на добавена реалност, всяко от които предлага много нива на дълбоко потапяне“. Ако си сложите шлема и се захванете с предизвикателствата на играта, ще трябва да „изпипате уменията си със светлинния меч като се изправите срещу някои от най-страшните злодеи, които Тъмната страна може да ви предложи, да командвате армии в битки в защита на Империята и да надхитрите опонентите си на холошах“.

https://www.youtube.com/watch?v=BdLPeGNIwQ0

За съжаление, инвестицията в това развлечение няма да е малка. То ще изисква специален Lenovo Mirage AR шлем, сензори, които да ви следят, както и контролер за меча. Star Wars: Jedi Challenges ще може да се свали на смартфона ви (който пък трябва да е определен модел, от по-новите – телефонът се пъха в шлема и показваното от него се отразява върху повърхността на очилата, за да се добави към това, което вече виждате от реалния свят), а цената за предварителни поръчки на екипировката в момента е 200 долара, и то за САЩ, без да включва телефона и батериите и без да обещава, че даунлоудът на играта ще е безплатен. Дори така, цената си остава малка част от тази, която трябва да платите, за да се наслаждавате на игри във виртуална реалност.

Премиерата е насрочена за ноември и ще чакаме с нетърпение да разберем дали вече сме достатъчно напреднали в развитието си, за да се наслаждаваме на качествени игри, или това ще е поредното предложение, което само загатва за потенциала на технологията, но не може да задържи вниманието ни повече от 20 минути.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата