2 коментара
furiosa

Връщаме се при лудата Фюриоса

Трейлър за филма Furiosa: A Mad Max Saga

Преди 8 години Mad Max: Fury Road ме изненада и се превърна в любимия ми филм. Не един от любимите, не един от обичните ми, а ЛЮБИМИЯ! Затова разбирате вълнението ми от излезлия късно снощи трейлър за Furiosa: A Mad Mad Saga.

Разбира се, знаем за филма от доста време насам – Джордж Милър отдавна си каза, че е измислил страшно много материал за четвъртата част на „Лудия Макс“, който не е намерил място във филма. Затова съществува и „Фюриоса: Сага от света на Лудия Макс“ – предистория за героинята на Чарлийз Терон, която тук ще бъде изиграна от Аня Тейлър-Джой. След известно количество съдебни дела между него и Уорнър Брос, филмът най-накрая е готов да направи своята премиера. Трейлърът изглежда зашеметяващо, макар и познато:

Бутон за зареждане на YouTube видео

Освен Тейлър-Джой, в трейлъра може би разпознавате и Крис Хемсуърт в ролята на злодея. Хемсуърт има лукса да си подбира само най-интересните роли след подвизите си в Марвел вселената и се възползва добре от него. Джордж Милър се завръща като сценарист, режисьор и продуцент, а жена му Маргарет Сиксел отново ще прави монтажа, за който спечели заслужен Оскар.

Изображение с име: furiosa45 години след разпадането на света, младата Фюриоса е отвлечена от Зеленото място на многото майки и попада в ръцете на огромна орда мотоциклетисти, предвождани от Дементус. Докато странстват из пустинята, те попадат на Цитаделата, в която властва Имортан Джо. Докато двамата тирани се борят за надмощие, Фюриоса трябва да преживее редица изпитания и да намери начин да се върне у дома.

Няма да се лъжем, всичко изглежда великолепно, саундтракът е превъзходен, изобщо трейлърът като цяло отговаря на очакванията. Имам обаче две сериозни притеснения. Първо, всичко изглежда твърде познато и копирано от „Лудия Макс: Пътят на яростта“, на моменти дори имаме еднакви кадри. Този филм успя да спечели славата си, защото беше изненадващо добър – ако този е просто добър колкото него, няма да му се получи по същия начин (не говоря за финансовата страна на нещата, за нея нямам притеснения, предишният филм достатъчно добре подготви почвата, става дума за творческите качества на продукцията). Второто ми притеснение е сатурацията на картината и увеличеното количество компютърни ефекти – именно практическите ефекти спечелиха любовта на зрителите и критиците в предния филм, странно е, че тук те са намалени. Вероятно е направено с цел спестяване от бюджета. Иначе, и в „Пътят на яростта“ цветовете бяха значително подсилени, но тук сякаш са прекалили и са задминали дори Зак Снайдер.

След този кратък анализ на трейлъра остава само да ви уведомя кога е премиерната дата – 22 май 2024 година.