2 коментара
willow

Willow е полуспрян, Disney+ забавят продукцията

Disney+ също са решили да редуцират производството на съдържание за платформата си.

Масовото спиране на сериали и забавяне на продукции, което тръгна от HBO и Netflix, продължава да се разраства и вече стига до Disney+. Там най-големият пострадал е Willow – сериалът по едноименния филм с Уоруик Дейвис. Миналата седмица излезе новината, че той е спрян – веднага след като CEO-то на Дисни обяви, че компанията ще намалява своите разходи. Мнозина бяха изненадани, защото, макар и да не стана голям хит, сериалът все пак беше считан за една от ключовите продукции на стриминг платформата на Мики Маус.

Едва наскоро стана ясно, че всъщност сериалът не е точно спрян – сценаристите всъщност работят по втори сезон, но тъй като е ясно, че скоро няма да бъде заснет, актьорите са били освободени да се снимат другаде. С други думи, Disney+ все пак не са се отказали напълно от втори сезон, но дали и кога ще видим такъв – не се знае. Това разяснение дойде от главния сценарист Лорънс Касдан. В поста си в туитър той дава примери за сериали с големи паузи между сезоните, но все пак не казва, че със сигурност ще има втори сезон, а просто, че ситуацията за момента е неизвестна, а актьорите могат да преследват други възможности.

Амбициозните планове на Disney+ да ни залеят с Марвел сериали също претърпяват негативно развитие. Планът за тази година беше да видим втори сезон на Loki и първи на Secret Invasion, но той вече е под въпрос. Обявените премиерни дати са изтрити от сайта и вместо тях стои надпис „Очаквайте скоро“. Разбира се, това не значи, че проектите са в опасност – те вече са заснети и все някога ще излязат. Вероятно е дори да си останат за тази година, просто по-късно. При всички положения, и Кевин Файги от Марвел е потвърдил, че темпото на продукцията на супергеройско съдържание ще намалее за близкото бъдеще.

Ако трябва да сме честни, колкото и да се дразним на Netflix и HBO за същото, при Disney+ това решение не изглежда толкова лошо. Платформата силно набляга на няколкото си основни франчайза и част от феновете са дори отблъснати от прекомерното съдържание и разнообразие от Марвел и Star Wars проекти, което разводнява основната им идея и понякога жертва качество за количество. Нещо повече – ако не се бълват толкова много сериали, може би най-накрая ще имаме време да наваксаме с по-старите, които не сме успели да гледаме навреме.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата