sen shama

Запознайте се на живо с авторите на „Стром“

Еманюел и Беноа дьо Сен Шама ще гостуват на Панаира на книгата в НДК.

Изображение с име: stromrrrДойде време за декемврийския панаир на книгата! А на него, освен богат избор от четива, ви очакват и интересни срещи…

Такава обещава да бъде организираната от издателство „Сиела“ среща с Еманюел и Беноа дьо Сен Шама. Двамата французи са автори на трилогията „Стром“ – най-продаваната фентъзи-поредица във Франция!

Те ще се представят на посетителите на 6 декември от 13:00 ч. в Мраморното фоайе на НДК. Те ще разкажат за това как се вдъхновили да напишат историята за мистериозните приключения в Лувъра и ще проведат интересни игри с награди за публиката.

Книгите от поредицата „Стром“ разказват за приключенията на близнаците Рафаел и Рафаела, които се подготвят за членство в тайнствената организация – Рицарите на Необичайното. Нейните членове владеят силата и способностите на Стром и служат на тайната мисия да крият от простосмъртните съществуването на невидими светове. По време на обучението на близнаците таен колекционер открадва необичаен предмет: древен компютър на четири хиляди години, открит в египетска гробница. Мистерията се задълбочава още повече, когато те разбират какво се крие в него: снимка, изобразяваща ги в компанията на техния кръстник Тристан…

Авторите, Еманюел и Беноа дьо Сен Шама, са сред най-популярните във Франция. Книгите им са отличени с множество литературни награди, сред които – Неподкупните, Сент-Екзюпери и Европейската литературна награда. Идеята за фантастичната сага „Стром“ им хрумва по време на едно среднощно посещение на Лувъра.

За своя странен писателски тандем авторите споделят: „Пишем на четири ръце, прибягвайки към различни техники, за да „кръстосаме нашите въображения“, които доста се допълват. Нашите истории имат претенциите да са мост между класическата приказка и съвременния свят. Мотивацията ни е да донесем малко радост, емоция, оптимизъм, да окуражим вкуса към четенето и да измисляме нови светове, чиито граници са само в собственото ни въображение“, споделят още те.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата