princa na maglata ttt

Запознайте се с Принцът на мъглата

Дебютният роман на вече известния с по-късните си произведения Карлос Руис Сафон е вече и на нашия пазар.

Карлос Руис Сафон наистина пожъна голям успех сред българските читатели в последно време. За да се възползва от нарастващата му популярност, ИК „Изток-Запад“ пускат и друг негов бестселър на нашия пазар – дебютния му роман „Принцът на мъглата“. Но според издателите книгата, предназначена за по-млада аудитория, „дори за миг не те оставя с впечатлението, че четеш ранно произведение“.

„Принцът на мъглата“ е смела и мрачна история, в която плавно се смесват забравени мистерии и неизпълнени проклятия, призрачен потънал кораб и загадъчен пазач на фар, часовници, които стремително вървят назад и животни, слуги на злото… а в една тайна градина, забулена в неземна мъгла, гротескни статуи менят положението си безспир, подклаждани от неведома сила, която далеч не е приключила с пъклените си планове. В наглед скучноватото градче на океанския бряг три деца ще се сблъскат с Каин – обаятелна демонична фигура, която може да изпълни всяко желание… но на цена, която не всеки може да плати.

„Принцът на мъглата” е публикуван за пръв път в Испания през 1993 г. и е удостоен с престижна награда за юношеска литература. Преводачът на книгата, Светла Христова, казва „…вече са налице елементите, характерни за по-зрелите творби на Сафон – тайнствена атмосфера, пълнокръвни образи и увлекателен сюжет, построен около разплитането на загадка от миналото. Попаднали в идилично крайбрежно градче в опит да избягат от зловещата сянка на войната, героите се сблъскват с друга сянка, която заплашва крехкия им свят.” От днес българските читатели имат възможност сами да проверят думите й.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата