5 начина да завършим True Blood според традицията

Въз основа на финалите на някои от най-емблематичните фантастични сериали, се опитахме да предвидим как може да завърши „Истинска кръв“.

„Истинска кръв“ беше новатор сред сериалите в много отношения. Първите му сезони очароваха мнозина и му спечелиха огромни орди от фенове, немалко от които вече бяха такива на оригиналната книжна поредица. Но времето минаваше, а True Blood все повече се израждаше в абсурдни ситуации и сюжети. Макар сериалът все още да е интересен и забавен, сценаристите му доказаха, че достоверността и сериозната драма вече нямат място в Бон Темпс – в момента на власт са комедията и абсурдът. Логичното се случи и HBO обявиха, че сезонът за тази година, седмият поред, ще бъде последен за малкото останали хора и все по-нарояващите се свръхестествени същества в дивата провинция на американския юг. С оглед на посоката, взета от сериала, както и на финалите на някои емблематични фантастики от последните години, решихме да видим какви варианти има пред „Истинска кръв“ за завършек на историята, както и за живот след телевизионната брадва.

Внимание, статията съдържа нещо като спойлери за „Фарскейп“, „Изгубени“, „Туин Пийкс“, „Бъфи – убийцата на вампири“, „Досиетата Х“ и „Здрач“.

5. Финал в стил „Фарскейп“

FS422_LastShotОказва се, че Уорлоу всъщност не е мъртъв – той е оцелял и е в Бон Темпс. За щастие, той вече не иска да убие Суки и дори е добър – сприятелява се с останалите и преживява няколко приключения с тях. На края на сезона с негова помощ Суки и Бил, които отново са се събрали, предотвратяват опустошителната война на път да избухне между феите и вампирите. В последната сцена Суки и Бил са на лодка в езеро/блато с романтичен пейзаж, където Бил предлага на Суки да се оженят. Изведнъж, от нищото, се появява космически кораб, който ги застрелва и ги превръща в купчина топчета.

Не се безпокойте, в този вариант феновете на True Blood ще са толкова бесни, че HBO ще се принуди да продуцира още един минисериал, в който историята наистина да завърши подобаващо. Поради това и този последен епизод е толкова далеч от първото място в класацията.

4. Финал в стил „Бъфи – убийцата на вампири“

buffy_vs_ture_blood_by_kinkei-d31p5aqПричината Бон Темпс да е така атрактивен за вампири, върколаци, въркопантери, шейпшифтъри, феи, менади и какво ли още не, е че той се намира на Устата на Ада. Суки, Ерик, Бил, Джейсън, Тара и Пам се бият с излизащите оттам на талази демони и накрая Ерик героично се жертва, за да спаси света и, в частност, Суки. Повечето жители на селото успяват да избягат, но тези, които не ни интересуват, погиват в последвалата имплозия при затварянето на вратата към Ада. От Бон Темпс остава един огромен кратер, а следващите приключения на бандата се разкриват в комикси.

3. Финал в стил „Досиетата Х“
Робърт Патрик - връзката между Досиетата и Истинска кръв

Робърт Патрик – връзката между Досиетата и Истинска кръв

В началото на сезона се появяват готини нови герои, но тъй като в момента, в който пишат последната серия, сценаристите решават, че всъщност никой няма да се интересува от тях, тяхната история е зарязана на най-интересното. Накрая Бил е отвлечен от новата вампирска власт и е измъчван в мрачна килия, за да им каже какво толкова вижда в проклетата Суки. Междувременно Суки, чието бебе със свръхестествени способности е хвърлено на непознати по-рано през сезона, прави всичко възможно да го спаси. Борбата й отнема около 5% екранно време от двучасовия финален епизод, сцените с Бил и останалите герои още толкова, а в последните две минути двамата се събират и си приказват в хотелска стая. Останалите 89% са посветени на ретроспекции и повтаряния на кадри от старите сезони, в които сериалът все още имаше висок рейтинг. 10 години по-късно екипът се събира отново, за да направи безобразно тъп филм, чийто сюжет не само не споменава нито един от неотговорените въпроси в сериала, но и си противоречи с половината събития от последния епизод.

2. Финал в стил „Туин Пийкс“

sookietwinpeaksОказва се, че причината всички в Бон Темпс толкова охотно да се разделят с дрехите си е влиянието на сексуално ненаситен демон, който се вселява в обитателите му. В крайна сметка Суки отива в неговото измерение, декорирано с кърваво червени пердета (истинско кърваво червени), където гигант и джудже я занимават с гатанки. Тя успява да избяга от това мъчение, но не знае, че демонът се е вселил в самата нея! Няколко години по-късно продуцентите успяват да съберат пари за нов филм, но вместо да покажат какво става със Суки и демона и да разкрият жив ли е Сам след като избухва бомба в банката, в която той протестира за повече права на шейпшифтърите или не, те правят филма предистория, която ни връща в буйната младост на героите и миналото на демона (който всъщност си е сътрудничил с менадата Мериан от втори сезон). Филмът е толкова тъп, че половината актьори дори не си правят труда да се появят в него, поради което са заменени с дубльори, които изобщо не приличат на тях.

1. Финал в стил „Загубени“

sookielostОказва се, че Суки е Избраната, която трябва да жертва себе си, за да предотврати апокалипсиса, и да се изправи очи в очи с персонификацията на истинското зло – то пък е накарало Арлийн да се самоубие още преди два сезона, за да превземе тялото й. Половината герои умират в последвалия хаос, но всичко е наред, защото след това се събират в задгробния живот, където носят по-хубави дрехи и се събират с истинските си любови. 80% от въпросите остават неотговорени, но създателите на сериала са така любезни да направят едно мини-епизодче, с което да запълнят дупки в сюжета като тази с неясната съдба на въркопантерските бебета на Джейсън и как Лафайет и Хесус са стигнали до Мексико толкова бързо.

Бонус – финал в стил „Здрач“

true_blood_vs_twilight-111266Суки и Ерик се женят и имат дете, но Суки умира и Ерик трябва да я превърне във вампир, за да я спаси. Детето расте толкова бързо, че двамата нямат време да му измислят име, поради което я кръщават по абсурден начин. Алсид пък веднага се влюбва в детето, колкото и зловещо да звучи това. Проблемите не закъсняват – новата вампирска власт иска да вземе детето по някаква причина, от която никой не се интересува, но красивите вампири побеждават лошите вампири с превъзходните си бойни умения (няколко четвъртостепенни героя, чиито имена не си спомняте, се жертват за целта) и накрая всички са щастливи. В последната серия, в която победителите празнуват, се появява и бащата на Суки, който си е пуснал мустак, засукан в нейна чест. Филми, комикси, книги, минисериали и т.н. след това няма, защото всички намразват сериала още след първата серия на седми сезон, но повечето продължават да гледат „от любопитство колко тъпо може да стане“ до самия му край.

 

Какво мислите, добре ли ви звучат тези варианти? А как трябва да свърши True Blood според вас?

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
5 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

mnogo hubav film

Петър Атанасов

И двамата се справихте супер, чакам нови участия 😉

Мира

Ахахахаах. Искам да видя космически край – след столетия почти само вампирското население на Земята вече пътува из космоса. Всичките ни главни герои са запазени чрез пренасяне на съзнанието в нови, клонирани тела през времето след изхабяване на предишните. Вампирите космонавти се срещат с нова интелигентна раса от многократно превъзхождащи ни по всички параграфи хуманоиди. Суки надушва възможността и изпраща зов за помощ към новата раса за отърваване от тираничните вампири. Извънземните веднага се съгласяват и с биологическо оръжие убиват от раз вампирите. Оказва се обаче, че не са били толкова добронамерени към хората, колкото сме си мислели в началото и вземат властта на Земята в свои ръце и започват да третират хората като добитък и работна ръка. Малка групичка от земляни обаче успява да се измъкне на престарял космически кораб (всичките ни главни герои). Сега те трябва да живеят като бандити и да бъдат гонени през целия си живот, но те са единствената надежда на Земята. Очаквайте новият сериал на НВО – Космическа Кръв…

А аз как се справих 😀

Григор Василев

Аааахахаха, много готина и вярна статия!! Особено това за Досиетата Х – този ми е най-разочароващия финал, който някога съм гледал! Епизодите с повторенията от предишни серии винаги са ми били най-вбесяващите от почти всички сериали, но донякъде ги разбирам – нямат време, идеи и т.н. Да направиш такава по средата на сезона ще го преживея. Ама да тупнеш такава простотия за последна серия е наистина грандиозно малоумно. И наистина, как ги зарязаха новите агенти посред нищото и така и не обясниха какво се случва с тях и извънземните въобще…

Както и да е – аз бих включил и финал в стил Долхаус – Тъй като знаят, че им е последен сезон, наблъскват събития като за 5 сезона в него и темпото е такова, че да не можеш да си поемеш дъх (което всъщност не е лошо). Вампирите са измислили план, според който да превърнат хората във вампири, но Суки и Алсид го спират. Последната серия обаче е 20 години напред в бъдещето, когато незнайно как вампирите все пак са успели да активират плана си и земята е населявана от обезумели от глад вампири. Джейсън обаче, като най-умен, измисля устройство, с което да върне хората обратно и жертвайки себе си елиминира всички вампири. Арлийн стои на центъра на Бон Томпс и успокоява върнатите обратно хора, които не си спомнят нищо и всичко завършва с умряла рок песен.

Как се справих 🙂