5 варианта за ново интро на „Доктор кой“

Оказва се, че феновете на сериала са доста креативни и способни в правенето на интрота.

След около месец ще започнем да гледаме новите епизоди на емблематичния британски сериал Doctor Who. Чакахме доста дълго, за да видим приключенията на извънземния пътешественик в новата му форма – на Питър Капалди. Тъй като това означава нова ера за сериала, то е логично да очакваме и ново интро. В изтеклия преди седмица недообработен епизод е използвано старото интро с името на Мат Смит в него, което потвърждава очакванията ни в официалната версия да се представи нещо ново. Това вдъхнови мнозина от феновете на сериала да се пробват и да направят техни собствени версии за откриване на епизодите от осми сезон. Вижте някои от най-добрите, като първите три са очевидно фенски (но все пак заслужаващи похвали), а последните две изглеждат доста професионални:

 

Започваме с нещо традиционно – горното клипче взима интрото от 80-те години и съвсем леко го барва, за да представи Питър Капалди и Джена Колман заедно със съвременното лого. Стивън Мофат неведнъж е казвал, че иска следващите серии да са по-близки до старите, така че какъв по-добър начин да се илюстрира това от връщане към старите интрота? Разбира се, BBC едва ли ще приложи такъв подход или поне не по толкова евтин начин. Въпреки това идеята е добра.

 

Горното интро е по-близко до последното такова (това на Мат Смит от 2013), като единственият му проблем са грозният времеви вихър и недоизпипания шрифт. Иначе планетите и облаците са добра идея, както и вкарването на лицата на главните актьори към техните имена.

 

Това клипче ни връща към интрото на сериала в периода 2010-2012 (когато придружителката беше Ейми Понд), но с по-интересен времеви вихър и две чудесни хрумвания – пътуването назад (от което леко ни се завива свят) и вкарването на лицето на Капалди в размазването на заглавието след показването му. Накрая пък камерата сякаш отива в стената на вихъра, което може да се интепретира като излизане на Тардис от него, кацане и започване на епизода.

 

С това клипче минаваме към висшата лига. Концепцията е тотално нова и за пръв път набляга повече на времевия елемент, отколкото на космическия (макар че и последният не е съвсем пренебрегнат). Интересното е, че в изтеклите сценарии на Мофат е записано, че интрото за новия сезон трябва да бъде базирано именно на това клипче. Явно Мофат прекарва доста време в youtube и не се свени да използва добрите фенски идеи. Да се надяваме само, че на създателя на този клип все пак нещо ще бъде платено, защото определено заслужава.

 

Личният ми фаворит е точно това клипче, поради очевидната причина, че е най-ефектно и красиво (макар и не толкова оригинално като замисъл). ТАРДИС минава през поле от астероиди и през самия Галифрей по доста впечатляващ начин, а и музиката е направена по-епична. Надписите и техният фон също са доста красиви и като цяло това би бил идеален наследник на интротата до момента.

 

Бонус интро, което няма да коментираме – тук.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
1 коментар

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Karabulev

Хахахахахаха, PETER ли ще се казва новият актьор? Парадоксите в живота не спират да ме изненадват … хахахахахахахахахахахахаха 🙂