9 коментара
SHIELD-originals-2013

Обновена: CW, NBC и ABC също обявяват есенните си фантастики

Syfy пък подновява „Съпротива“ за втори сезон, докато TNT пуска нова фантастика.

След вестта за новите сериали на FOX, които ще тръгнат от тази есен, другите телевизии също обявиха своите програми. Фантастиката бележи победи на всички фронтове!

Тази година се поразсърдихме на ABC за спирането на „666 Парк Авеню“ и „Час нула“. Тя обаче ще остане една от най-обещаващите телевизии, защото наесен ще гледаме „Агентите от S.H.I.E.L.D“, сериал-разклонение на кинохита „Отмъстителите“. В него Кларк Грег ще се върне в ролята си на агент Фил Колсън и ще събере малък екип, който да изследва новото, странното и непознатото из планетата ни, защитавайки обикновените от необикновените.

Изображение с име: marvels-agents-of-shield-cast
Първият плакат на сериала по комикс.

Не е изненада, че „Имало едно време“ е подновен за трети сезон, но все пак сигурно ще се радвате да научите, че „Имало едно време в страната на чудесата“ (явно са се спрели на дългото име) също е с поръчан първи сезон. Изненадата е, че комедията „Съседите“ също е подновена за втори сезон.

Както вече знаете, CW ще поднови „Дневниците на вампира“, „Свръхестествено“ и „Стрелата“, а в есенната си програма ще включи и разклонението на първия – „Оригиналните“. Подновен е и „Красавицата и звяра“, който ще се радва на втори сезон – явно рейтингът на последните му епизоди все пак е бил достатъчен. Хубавите новини обаче не спират, защото към програмата ще бъдат добавени още цели 3 фантастични сериала! Става дума за „Стотимата“, „Кислород“ и „Утрешните хора“! Е, не са най-интересните от наша гледна точка проекти, но все пак има шанс някой да става за гледане.

Изображение с име: the_tomorrow_people_uk-show-300x225
„Утрешните хора“ е великобритански сериал, който сега ще бъде правен наново в САЩ.

The 100 се развива 97 години след като ядрена война унищожава човечеството. Космически кораб с последните оцелели изпраща 10 млади делинквента обратно на Земята, за да проучат дали не може пак да се засели. В Oxygen човешко момиче и извънземно момче се влюбват след като група от 9 пришълци е интегрирана в квартално училище. The Tomorrow People пък е история за няколко младежи, които се оказват на следващото еволюционно стъпало на човечеството – могат да се телепортират и да си комуникират телепатично.

По NBC, която вече поднови „Досиетата Грим“ и „Революция“, ще има само един нов фантастичен проект – „Вярвай“, чийто изпълнителен продуцент е, познайте кой – Джей Джей Ейбрамс. Левитация, телекинеза, способност да контролира природата и да предсказва бъдещето… откакто е на 2 годинки Бо осъзнава, че разполага с всичко това. Отгледана от малка група, наричаща себе си „Истински вярващи“, тя се мъчи да разбере и да се научи да контролира силите си. След десетия рожден ден на момичето, сектата се принуждава да й намери по-адекватен ментор… но първо трябва да го освободи от затвора. Режисьор, сценарист и продуцент на пилота е Алфонсо Куарон, който само с името си носи допълнителни плюсове на проекта.

Изображение с име: 20120518c_feature_image
TNT няма да се ограничи само с „Падащи небеса“

Обръщаме поглед към по-малките телевизии и вече виждаме по-далеч в бъдещето – лято 2014. По Syfy ще дават втори сезон на „Съпротива“, а по TNT ще има нещо ново – „Последният кораб“. Сериалът, базиран на роман от Уилям Бринкли, разказва за глобална катастрофа, в която огромна част от човечеството е заличена. В 10-те епизода от първи сезон ще гледаме как на бойния кораб „Нейтън Джеймс“ се справят с трагедията. Вече има испански сериал със същия сюжет, но тук кастът е доста интересен – включва Рона Митра и Адама Болдуин.

Харесахте ли си нещо от дългия списък нови сериали или смятате, че американските телевизии за поредна година ще залъгват зрителите си с боклуци, вместо да заложат на качествена фантастика?

Допълнение:

NBC добавиха още една фантастика към списъка – свръхестествената драма „Дракула“ на Даниел Науф (в главната роля Джонатан Рийс Майърс от „Тюдорите“). Във втората половина на ХІХ век мистериозният Дракула пристига в Лондон, представяйки се за американски предприемач, който иска да внедри нови технологии във Викторианското общество. Той особено много се интересува от електричеството – вълнуващ нов начин да се осветли нощта, особено полезен за тези, които трябва да избягват слънцето по физиологически причини. Но за пътуването му има и друга причина – той се надява да отмъсти на тези, които са го проклели с безсмъртие. Всичко върви по план… докато не се влюбва в жена, която прилича на преродената му мъртва съпруга.

http://www.youtube.com/watch?v=Z1jVcmDH43Y

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата