4 коментара
NFN-2015-2

Гласувайте в Националните фантастични награди!

Започна втори етап от гласуването! В него феновете на фантастиката могат да гласуват за най-добрия от номинираните в 24-те различни категории.

Приключи втори етап от гласуването за НФН и Еврокон 2015. В момента броим гласовете и се свързваме с тези, чиито идентификации не отговарят на правилата, за да оправим проблемите и да зачетем гласовете им. В случай, че се наложат балотажи, ще има и трети етап, но засега повечето победители изглеждат ясни.

 

След първи етап бяха получени над 260 номинации! Те са подробно описани тук – съветваме ви да се запознаете с кратките описания на творците, произведенията и дейността им. Сигурни сме, че ще останете изненадани от количеството и качеството на номинираните.

Важно е да се отбележи, че е възможно и да не бъде дадена награда в определена категория, ако участието в нея е прекалено ниско (под 20% от всички участвали) или победителят е с твърде малка част от гласовете (по-малко от 5%). Например ако има 200 гласували, а в дадена категория са гласували само 39 или по-малко, то в нея няма да се присъди награда. Също така, ако 100 човека са гласували в една категория, но победителят не е събрал поне 5 гласа, то той няма да бъде награден.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата