Гласувайте в Националните фантастични награди!

Започна втори етап от гласуването! В него феновете на фантастиката могат да гласуват за най-добрия от номинираните в 24-те различни категории.

Приключи втори етап от гласуването за НФН и Еврокон 2015. В момента броим гласовете и се свързваме с тези, чиито идентификации не отговарят на правилата, за да оправим проблемите и да зачетем гласовете им. В случай, че се наложат балотажи, ще има и трети етап, но засега повечето победители изглеждат ясни.

 

След първи етап бяха получени над 260 номинации! Те са подробно описани тук – съветваме ви да се запознаете с кратките описания на творците, произведенията и дейността им. Сигурни сме, че ще останете изненадани от количеството и качеството на номинираните.

Важно е да се отбележи, че е възможно и да не бъде дадена награда в определена категория, ако участието в нея е прекалено ниско (под 20% от всички участвали) или победителят е с твърде малка част от гласовете (по-малко от 5%). Например ако има 200 гласували, а в дадена категория са гласували само 39 или по-малко, то в нея няма да се присъди награда. Също така, ако 100 човека са гласували в една категория, но победителят не е събрал поне 5 гласа, то той няма да бъде награден.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
4 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Петър Атанасов

Днес е последният ден за гласуване 🙂

Кал

P.S. Номинираните, които не искат да участват в класирането за Еврокон, нека ни пишат на NFNagradi маймунка gmail.com.

Кал

Няколко ВАЖНИ думи към номинираните, които са ангажирали всякакви лични познати да гласуват за тях (без значение дали имат истински интерес към фантастичното):

http://choveshkata.net/forum/viewtopic.php?p=20125#p20125

Кал

Още едно ВАЖНО условие:

Молим онези номинирани, които не искат да участват в класирането за Еврокон, да ни предупредят писмено преди края на гласуването.