2 коментара
1tv space

Купища трейлъри от NYCC

Трейлъри за сериали от последните седмици.

Този уикенд в Ню Йорк се проведе Комик-кон. Съборът на феновете на комиксите и фантастиката в града на Голямата ябълка е второто най-богато на трейлъри събитие в света след Комик-кон в Сан Диего. Тази година оттам излязоха цели 7 рекламни клипчета, които чакаме дълго време.

Започваме с най-вълнуващото – това на „Стар Трек: Пикард“. Новото разклонение изглежда все по-добро и по-добро. То не само ще удари носталгиците по тънката струна, но и ще предложи една по-различна история, привидно дори по-мрачна от типичното за франчайза. При това със специални ефекти, достойни за киното. „Стар Трек: Следващото поколение“, където Жан-Люк Пикард се доказа като най-обичания капитан в историята на Star Trek, се снимаше предимно в закрити студия с преизползваеми декори. Новият сериал изглежда коренно различно с грандиозни футуристични пейзажи и локации. В поредната реклама виждаме завръщането и на други познат герои – Уил Райкър и, за кратко, Диана Трой. Премиерата на дългоочаквания сериал е на 24 януари в платформата Amazon Prime.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Когато Дискавъри от другия актуален „Стар Трек“ сериал прескочи напред в бъдещето в края на втори сезон, мнозина предположиха, че екипажът под командването на Сару ще се озове във времето на Пикард, за да подготви неговия сериал. Оказа се обаче, че Дискавъри е 930 години напред в бъдещето, където нещата са различни. За съжаление, CBS All Access правят всичко възможно, за да не допуснат излизането на трейлъра в интернет извън САЩ, така че ще се наложи да го гледаме в лошо качество (ако не изтрият и това). Сезонът ще излезе догодина по CBS All Access в САЩ и по Netflix в останалия свят.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Продължаваме с другия вълнуващ космически сериал, „Експанзията“, който скоро ще започне четвъртия си сезон. Той ще е и първи за Amazon Prime, както и първия с доста нов сюжет, почти несвързан с предишни сезони. Последният излъчен епизод завърши с отваряне на портали към хиляди нови светове съвсем близо до Земята и по всичко личи, че Росинанте ще се озове на един такъв, в търсене на нов шанс за живот там. Подобна възможност служи като нова революция за хората от Слънчевата система, която им позволява да изследват новите планети без да се бият помежду си за ограничените ресурси в нашата система. Разбира се, ние все пак сме хора, и без конфликти не можем. Премиерата е на 13 декември по Amazon Prime.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Последният космически сериал, представил се на Комик-кон е „Изгубени в космоса“. Дооооста време почакахме за завръщането му, но втори сезон изглежда съвсем скоро ще ни застигне. Семейство Робинсън (заедно с негови приятели и врагове) се озовава на нова планета, пълна с океани, където ги чакат нови приключения. Премиерата е на 24 декември по Netflix.

https://www.youtube.com/watch?v=pdwBMPKUV3E

Outlander се задържа доста дълго в ефир – скоро ще започне петия му сезон. Семейство Фрейзър се събра – Джейми и Клеър бяха разделени, а дъщеря им Бриана остана в капан в бъдещето, но всичко завърши добре в края на миналия пакет епизоди. Сега семейството живее мирно и тихо на своя собствена земя, но спокойствието им определено няма да продължи дълго. Премиерата е на 16 февруари по Starz за САЩ, у нас ще излезе по някое време след това по Netflix.

Бутон за зареждане на YouTube видео

От новите сериали най-много интерес хората проявяват към второто разклонение на „Живите мъртви“, в което ще се разказва за тийнейджърки израснали по времето на зомбокалипсиса. Светът вече е свикнал със зомбитата и следващото поколение ги възприема като нормална част от пейзажа… Сериалът още си няма заглавие и премиерна дата, така че сигурно има доста време докато излезе. Важното е, че в следващата реклама получаваме добра подсказка за качеството и таргета му – едва ли са традиционните фенове на „Живите мъртви“.

Бутон за зареждане на YouTube видео

От доста време знаем за сериала, който Алекс Гарланд („Анихилация“, „Ex Machina“) готви с телевизията FX („Зловеща семейна история“, „Легион“). На NYCC е пуснат първият тийзър към него, който не дава особена информация, но все пак е знак, че сериалът наближава. Описанието на сюжета на Devs гласи следното: „Соноя Мизуна играе Лили Чан – млада софтуерна инженерка, която работи по революционна технология в Силиконовата долина. Когато нейният приятел се самоубива при подозрителни обстоятелства, Лили решава да научи истината и се натъква на технологична конспирация, в която са замесени шефът й и тайният отдел „Девелопъри“. Гарланд планира сериалът да е само в един сезон, но след това да продължи да работи с екипа по друг проект. Очакваме Devs напролет.

Бутон за зареждане на YouTube видео

За финал, тийзърче има и за новия сериал на М. Найт Шаямалан, който ще тръгне по Apple TV+ за САЩ на 28 ноември. Припомняме, че става дума за скърбяща двойка от Филаделфия, на която й се е случила невъобразима трагедия, създала пропаст в брака им и отворила вратата за мистериозна сила да влезе в дома им. Описанието е доста мъгляво, тийзърите включват само някакво бебе, така че все още е трудно да преценим дали си струва да отделяме време на Servant.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Съвсем малко преди NYCC излезе и новият трейлър на „Тъмните му материи“, сякаш за да открадне вниманието от събитието. В него виждаме още от епичните сцени, които HBO и BBC подготвяха в продължение на години. Звезден актьорски състав, адекватен бюджет и хубави книги, които да служат за основа на сценариите – His Dark Materials има всички предпоставки за успех. Премиерата му е на 1 ноември по HBO.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Трейлърът за „За цялото човечество“ излезе още в края на септември, но тъй като не сме имали друг повод да го пускаме тук – ето го сега. Какво ще направите, ако сте водеща космическа нация, но руснаците ви изпреварят в поставянето на човек на Луната? Ами ще побързате да сте първи в нещо друго – например, поставянето на жена на Луната! Сериалът на Рон Мур („Бойна звезда Галактика) за Apple TV+ – For All Mankind ще развие една такава алтернативна история. Излиза на 1 ноември в САЩ.

https://www.youtube.com/watch?v=N3RjayAF0b4

Пак по същата логика тук вмятаме и новият трейлър за втори сезон на „Касъл Рок“. В него ще видим още персонажи на Стивън Кинг да преплитат историите си в измисленото градче. Премиерата е на 23 октомври по Hulu, а у нас сигурно ще го гледаме скоро по HBO GO.

https://www.youtube.com/watch?v=9bytPaQ5I8U

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата