game-awards-2016

Купища трейлъри за игри от Game Awards 2016

ME: Andromeda, Tt’s The Walking Dead, Guardians of the Galaxy: Tt, RE 7, Crash Trilogy, The Last of Us 2, Uncharted: The Lost Legacy, Death Stranding, SW: Battlefront – Rogue One: Scarif

Покрай наградите за игри, които бяха раздадени тази седмица, геймърите бяха заляни с трейлъри за дългоочаквани заглавия като интригуващи нови предложения и слседващи части в обичани поредици, както и бяха изненадани с 1-2 оригинални разработки, които със сигурност ще предизвикат интереса им.

Започваме с геймплей трейлъра на Mass Effect: Andromeda. След бегла идея за сюжета, най-накрая имаме подробен поглед върху самата игра чрез кадри от вълнуващи битки и красиви локации, през които героите ще минат. Почти всичко изглежда супер, сякаш е взето най-доброто от първата трилогия и е надградено. Единственият проблем е лицето на женската версия на главния герой, но, както знаем, това може да бъде променяно. Малко е странно и къде се вписват тези населени с познати раси светове в историята, при положение, че уж се изследва нова галактика, където същества от Млечния път не би трябвало да са стъпвали… Дори да няма обяснение на това обаче, едва ли има какво да помрачи четвъртия Mass Effect. Е, след края на третия не бива да се заричаме, но все пак имаме достатъчно основания да бъдем позитивни. Очакваме Mass Effect: Andromeda за Xbox One, PS4 и PC напролет.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Продължаваме с друга игра, за която сме ви писали и преди – Telltale’s The Walking Dead: A New Frontier. Удълженият трейлър ни показва какво е станало със семейството на Клементайн. Според някои критици, историята на порастващото в превзет от зомбита свят момиче е по-интересна, лична, драматична и морално сложна от сюжетните линии в сериала и комикса, от които е тръгнала играта. Тези хора очакват трети сезон на епизодичните игри с нетърпение, като първият епизод ще излезе на 20 декември за PS4, PS3, Xbox One, Xbox 360, PC, iOS и Android.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Като споменахме Telltale Games, те обявиха чрез тийзър и друг свой интригуващ проект, който вече разпали очакванията на феновете. В Marvel’s Guardians of the Galaxy: The Telltale Series, или накратко „Пазители на галактиката“, играчът ще се въплъти в различни членове на сбирщината герои, като направлява техните приключения из космоса. Очаква се проектът да бъде готов през 2017 г., но кога точно – предстои да видим. Дотогава тийзърът ще ни уверява, че за пореден път сценаристите и режисьорите на гейм студиото умеят да създават игри по вече утвърдени франчайзи и да се придържат към зададения в тях стил.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Друга игра, която чакаме с интерес, макар и не толкова нетърпение, е Resident Evil 7: Biohazard. Тя ще излезе на 24 януари, в същата седмица със заключителния шести филм от кино поредицата (не че двете имат много общо). В седмата част от „Заразно зло“ ще имаме нов главен герой, Итън Уинтърс, който вярва, че жена му е мъртва. Той обаче получава съобщение, което го уверява, че всъщност не е така, и го води в зловещо имение, където го чакат ред ужаси. Не е ясно къде е мястото на тази история в голямата вселена на Ъмбрела, Лион, Джил и сем. Редфийлд, но поне завръщането към хорър-корените на поредицата е налице, като се очаква то да бъде още по-ефектно във версията за виртуална реалност.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Но в далечното минало на PlayStation има и друга култова поредица, за която феновете си спомнят с носталгия – Crash Bandicoot. Оригиналната N. Sane трилогия ще излезе накуп в нова версия с осъвременена графика. Едва ли тя ще е достатъчна за съвременните млади геймъри да скочат в манията на 90-те, даже е много вероятно част от тях, които не знаят какво да очакват, да бъдат разочаровани от простичкия геймплей, но пък едновремешните почитатели със сигурност ще се зарадват на тази възможност да се завърнат в детството си през PlayStation 4 догодина.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Naughty Dog обаче имат и много по-скорошни големи хитове, като например The Last of Us. Въпреки че според масово разпространеното мнение втора част на тази игра е била неминуема, творческият директор на Naughty Dog Нийл Дръкман каза на представянето, че случаят не е бил такъв. Екипът първо е искал да се увери, че разполага с правилната история за Джоел и Ели, преди да направи продължение. Има още много време докато излезе The Last of Us: Part 2, но трейлърът вече развълнува всички фенове на първата част, та дори и хора, които още не са запознати с постапокалиптичната игра. Докато повечето игри в статията се очакват догодина, за тази може и да почакаме повечко.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Емблематична за компанията е и поредицата Uncharted. Четвъртата част, A Thief’s End, взе награди за най-добър сюжет и най-добри изпълнения. Въпреки че историята на Дрейк завърши, разработчиците не смятат да приключват и с поредицата. Предстои ни DLC, озаглавено Uncharted: The Lost Legacy, за което няма да чакаме прекалено дълго. В него главните герои(ни) ще са Клои Фрейзър и Надин Рос. Двете намират легендарен древноиндийски артефакт и го пазят от алчните ръце на безмилостен бизнесмен, печелещ от войни. Клои и Надин ще се качат в планините на Индия и ще разкрият мистерията зад артефакта, докато се борят с враговете си и пазят региона от изпадане в анархия. Очакваме DLC-то през 2017 г.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Не само големите компании с дългогодишна история могат да предизвикат интереса и одобрението на феновете – понякога е достатъчно да си талантлив и работлив, дори и да разчиташ само на своите име и пари, за да изградиш екипа около себе си. Това доказва японеца Хидео Коджима, който скоро ще се завърне с нов проект – Death Stranding. Главните герои са моделирани по истински актьори, като основните са Норман Рийдъс (вижте го в още по-интригуващия първи тийзър), Мадс Микелсен и Гийермо дел Торо. Последните двама са звездите в новия трейлър, който е енигматичен, зловещ, но и интригуващ – точно в стила на Коджима. По играта все още се работи, така че и тук не е ясно колко точно ще чакаме, за да влезем в този странен свят на черни масла и бебета в буркани…

 

Бутон за зареждане на YouTube видео

Нова игра ни очаква и от Phoenix Games – ново студио от бивши служители на BioWare, Capcom, Riot и Blizzard. Dauntless е научно фентъзи, в което четирима елитни воини защитават човечеството от гигантски чудовища. Светът е бил раздробен от катаклизъм, създал огромно разнообразие от реещи се острови. Бегемотите, коварни и зли чудовища, бродят из земята и на четиримата Убийци се пада честта да ги излови, преди да са унищожили остатъка от света. Убийците ще изследват вечно променящи се граници, изобилстващи от странни растения и уникални животни. Предвидено е да се играе онлайн в сътрудничество с други геймъри, но може да се изпита и самостоятелно. Въпреки че Dauntless тепърва е обявена, а трейлърът не разкрива много, очаква се да излезе през 2017 г.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Ще завършим с Rogue One: Scarif – последния експанжън на Star Wars: Battlefront. Вдъхновен от предстоящия нов филм и замислен не само като разширение на играта, но и като допълнителна промоция към лентата, Rogue One: Scarif пресъздава една от най-големите битки във филма. Играчът ще може да се превъплъти в Джин Ерсо и главния злодей, Орсън Креник, както и да води едновременно наземни и космически битки в нов мод на играта. Недалеч в бъдещето ни чака и втора част на играта – през есента догодина, но да караме едно по едно:

Бутон за зареждане на YouTube видео

 

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата