Купища трейлъри за „Стар Трек“ сериалите

Пълни трейлъри за Picard, Prodigy и втората половина от втори сезон на Lower Decks, премиерна дата за четвърти сезон на Discovery.

8 септември е празник – денят на „Стар Трек“. Тогава е излъчен първият епизод от първия сериал преди повече от половин век. Продуцентите от Paramount+ се възползват от събитието, за да промотират накуп всичките си продължаващи и предстоящи сериали-разклонения.

Най-важният, разбира се, е „Стар Трек: Пикард“, в който се завръщат любими персонажи от „Следващото поколение“ и „Вояджър“. Първи сезон на Picard беше доста добър (макар и много от старите фенове да не го харесаха) и постигна баланс между интересна нова история и носталгични сцени с препратки към миналото. Сега втори сезон явно ще наблегне повече на миналото с още завръщания на емблематични герои – Кю и боргската кралица. Ще има и буквално завръщане в миналото, поне от гледна точка на главните герои – те ще дойдат в 21-ви век, за да променят събитията, довели до създаването на алтернативната вселена, в която изведнъж се озовават. Обстановката много напомня тази на Огледалната вселена, но тук по-скоро става въпрос за пренаписване на историята на нашата вселена, а не за посещение в злия близнак. Премиерата ще бъде през февруари 2022 г.

Следващият трейлър е за най-актуалния „Стар Трек“ сериал, който върви и в момента – „Долните палуби“. Забавните приключения на черноработниците продължават, като епизодите се качват всяка седмица (макар и у нас да не могат да се гледат легално).

Другият анимационен сериал в каталога е „Стар Трек: Потомство“. И докато горният все пак е интересен за възрастни, долният изглежда предимно насочен към децата. Капитан Джейнуей се завръща, за да стяга детската градина на нов извънземен екипаж от малчугани, които приключенстват из космоса и се дивят на всичките му чудеса. Все пак, за да не се обиждат старите фенове, Джейнуей няма да е наистина на мостика – тя всъщност е холограма, която помага на екипажа в управлението на кораба.

На промоционалното събитие е показано и видео от „Стар Трек: Прекрасни нови светове“, но то е забранено извън САЩ и никой в youtube не се е сетил да го рипне и качи така, както е направено с горните два трейлъра.

От „Стар Трек: Дискавъри“ нямаме трейлър, но пък имаме обявена премиерна дата за четвърти сезон – 18 ноември. Изненадващо е, че той ще излезе много по-рано от „Пикард“, а нямаме кадри от него, докато за „Пикард“ вече се натрупаха немалко материали, нищо че ще го чакаме повече.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
1 коментар

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Как чак сега виждам тази чудесна новина 🙂
Немам търпение 🙂 🙂 🙂
П.п Дизайнът на Продиджито малко ме напряга но определено ще го видя.