mockingbird lane 840

„Мокингбърд лейн” – ревю и прогноза

Пилотният епизод на „Мокингбърд лейн” изненада приятно, може би все още има шанс да прерасне в сериал

Първата сцена на епизода е едновременно смешна, страшна и смущаваща и дава добра представа за това какъв би бил общият тон на сериала.

Драмата покрай римейка на „Семейство Мюнстер” позатихна след като пилотният епизод на шоуто беше излъчен като спешъл в дните преди празника на Вси Светии. Всъщност, епизодът получи добри отзиви – както от публиката, така и от критиците. Рейтингът, който макар и не блестящ, може да се нарече доста приличен (предвид обстоятелствата). Епизодът е дълъг само 43 минути и, въпреки че е със затворен край, в никакъв случай не може да мине за филм.

Пилотният епизод се оказа дори повече от това, което беше обещано на публиката – красиво изпълнен, забавен, с елементи на ужас, сатира и семейна драма, които се преплитат много по-добре, отколкото в, да кажем, „Тъмни сенки”.

Братовчедката Мерилин се опитва да спаси невинния гост.

Мюнстерите са чудовища, макар и да не изглеждат съвсем като такива. Странно, че това беше една от основните критики към новата визия – дали американската публика наистина би харесала повече актьори с тежък хелоуински грим, изпод който едва прозира истинската им самоличност?! А и чудовищната същност на семейството не е чак толкова прикрита: главата на Хърман (Джери О`Конъл) е пришита към тялото (той е сглобен от различни части, но това не му пречи да бъде любящ съпруг и баща) и това личи от грозния белег на врата му, който дори не е покрит с шал или висока яка, а гръдният му кош се отваря с цип; дядо Д (Дракула – Еди Изард) се разхожда в странни одежди, с тъмни очила и черен слънчобран, и определено би привлякъл вниманието ви, ако го видите на улицата (освен това, когато напада, се превръща в гигантски хуманоиден прилеп), а Лили Мюнстер (Порша ДеРоси) е като подобрена версия на Мортиша Адамс (с крака – ако сте забелязали, Мортиша си няма такива…).

Ако ви поканят, бихте ли отишли на вечеря в тази къща?

Има няколко наистина страшни момента, представени по начин, който ги прави да изглеждат забавни – тъй като това ревю не съдържа спойлери, те няма да бъдат изброени тук, затова гледайте и преценете сами, дали е вярно.

Има и една невинна жертва – водачът на скаутите Стийв (Шайен Джаксън), който е поканен на вечеря… В защита на семейството ще добавя, че всъщност те се опитват да го спасят, и единственият, който със сигурност има лоши намерения към него – Дядо Д, просто следва природата си.

Родителите на Еди му подариха домашен любимец в края на епизода.

Доста добре се справи с ролята си и малкият Мейсън Кук – Еди Мюнстер – сладко момче, което си обеща да стане (малък спойлер) първият върколак-вегетарианец. Ако пилотният епизод прерасне в сериал, ще видим дали е успял да изпълни намерението си.

Ще бъде жалко, ако толкова необикновен, смешен, и в същото време страшен сериал не се осъществи. Би било чудесно, ако телевизия NBC поеме риска, и представи на зрителите си тази необичайна семейна драма – на фона на всички клишета, които се развихрят на малкия екран, „Мокингбърд лейн” би бил истинска глътка свеж въздух!

Засега няма реакция от страна на телевизия NBC, но липсата на категоричен отказ за продължение, е по-скоро добър знак. Договорите с актьорите също все още не са прекратени. Въпреки това, не се чува и нищо за евентуални поръчки на повече епизоди, така че не стискайте прекалено силно палците си.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата