1 коментар
images

Брайън Фулър и Майкъл Грийн напускат „Американски богове”

Втори сезон на сериала може да изглежда много различно

Изображение с име: Starz 'American Gods' Panel at the TCA Summer Press Tour, Day 5, Los Angeles, USA - 01 Aug 2016
Брайън Фулър и Майкъл Грийн

Не само „Легион”, но и „Американски богове” поднесе доста странна новина, която може да стане причина за сериозни промени във втория сезон на хитовия сериал.  Двамата режисьори, отговорни за създаването му  – Брайън Фулър и Майкъл Грийн го напускат. Причината за това е, че двамата не са съгласни с бюджета, който им е отпуснат от телевизията майка – а именно, около десет милиона долара на епизод. Подобно поведение е по-скоро неадекватно, като се има предвид, че Фулър неведнъж е заявявал, че се гордее със сериала и участва лично в създаването на много от детайлите. За него като че ли се превръща в навик да изоставя вече започнати проекти – преди време той заряза „Стар Трек: Дискавъри“, тъй като не беше съгласен с предложената му концепция за сюжета на сериала. Майкъл Грийн вероятно изоставя „Американски богове” и заради новия си проект – в момента той е ангажиран със сценария на продължението на „Убийство в Ориент Експрес”.  Може би двамата режисьори чувстват, че са прекалено големи имена за да се съобразят с поставените ограничения, което, в случай че е вярно, е малко обидно за феновете им и е поредният знак, че Златната ера на телевизията малко по малко залязва.

Въпреки промяната, някои от сценариите за втори сезон вече са написани и ще бъдат използвани – поне това е добра новина за феновете.

Часове след новината се появиха слухове, че двамата могат да бъдат заменени от самия автор на „Американски богове” – Нийл Геймън. Писателят бързо отрече това предположение със съобщение в Туитър, в което заявява, че в момента е зает със заснемането на адаптацията на „Добри поличби”, а след като приключи с този проект, се връща към писането на книги.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата