Най-доброто от Doctor Who под карантина

Youtube-каналът Doctor Who: Lockdown ни припомни златните години на сериала и пусна редица епилози за любимите герои, за да направи карантната на феновете малко по-поносима.

За да сте попаднали на канала Doctor Who: Lockdown, трябва да сте доста върли фенове на сериала. И ако сте такива, вероятно сте открили, че съдържанието му си струва, поне повечето от него. От края на март досега в него се качват клипчета, които актьори и сценаристи правят напълно безплатно от домовете си. Заради липсата на бюджет и дори възможност за участниците в тях да излязат навън, те не са кой знае какво от гледна точка на визуално качество. Но пък в някои от тях са вложени наистина добри идеи, които истинският фен не може да не оцени. Много от тях са писани от старите сценаристи Ръсел Т. Дейвис и Стивън Мофат, ориентирани към феновете на по-старите сезони.

Сега ще ви представим най-добрите пет клипчета от канала, които направиха карантината на света една идея по-поносима. „Историята на Рори“ и „Най-добрите дни“ не са много впечатляващи, но са приятно завръщане към недалечното минало. За тези в топ 3 обаче си пригответе носни кърпички, защото ще е трудно да не пуснете сълза на тях.

За съжаление, видеата нямат превод на български, така че статията е предвидена само за хора, които разбират английски.

5. Историята на Рори

Кои епизоди трябва да сте гледали преди това, за да няма спойлери: от 05х01 до 07х05

В това клипче Рори диктува мемоарите си на все още неродения си син Антъни. Както си спомняте, Рори и Ейми вече имат едно дете, което порасна и стана пътуващ във времето археолог… Един от проблемите на младите родители в сложната ситуация беше, че нямаха възможност да отгледат дъщеря си по нормалния начин. Оказва се, че след като закотвянето на двамата в миналото, те са си направили още едно дете. Сега ще имат възможност да си го отгледат по нормалния начин и да изживеят старините си заедно в семеен уют (стига Рори да слуша Ейми). Жалко е, че Антъни едва ли ще се запознае някога със сестра си и съпруга й, както и че те двамата едва ли някога ще разберат за него. Но все пак е трогателно, че Ейми и Рори са намерили щастие след края на приключенията им с Доктора.

4. Най-добрите дни

Кои епизоди трябва да сте гледали, за да няма спойлери: 10х01 – 10×12 и коледен спешъл 2017

Ако сте се чудили какво става с Бил и Нардол след края на техните приключения с Доктора, това видео ще ви осведоми. Двамата остават във връзка и си разказват максимално позитивни неща. За Бил протестите Black Lives Matter са доста важни, както и за актрисата Пърл Маки, която сериозно се е захванала със социалната кауза. Според слуховете, това ще е последната нова история в канала, вероятно е и последното, което Стивън Мофат пише за „Доктор кой“. Доста приличен край на карантината.

3. Тайната на сестра Хейм

Кои епизоди трябва да сте гледали: 02х01, 03х03

Сестра Хейм беше една от котките, обслужващи болницата в Ню Ню Йорк на Новата Земя, второстепенен персонаж в сериала и не без грехове. Но явно във времето след събитията от двата й епизода е станала футуристичен еквивалент на майка Тереза. Сега й е дошло времето да умре и Доктора (лично Дейвид Тенант се завръща в ролята си) е тук, за да се сбогува с нея – докато самият той е пред регенерация. Смъртта е страшна, тъжна, но може да бъде и красива… И може би не е краят? Саундтракът на Мъри Голд (който правеше музиката за първите сезони след завръщането) прави цялата история още по-красива и трогателна. Нямахме представа, че имахме нужда от този прекрасен епилог!

2. Помпадур

Кои епизоди трябва да сте гледали: 2х04

Това епизодче е сред най-кратките, но за малко над две минути успява да ни изненада и да ни разплаче отново. Епизодът, в който Доктора и мадам Помпадур развиват любовна афера през времето, е един от най-добрите на сериала и е достатъчно трогателен сам по себе си. Но ако той е разбил сърцето ви, това епилогче е обувката, която го стъпква и размазва. Мофат сигурно се хили маниакално зад платнената си карантинена маска и потрива доволно ръчички, че ни е накарал да съчувстваме на разказвача… Признаваме му, че е от малцината, които го умеят.

1. Сбогом, Сара Джейн

Кои епизоди трябва да сте гледали: 02х03, 04х13-04х14, разклонението „Приключенията на Сара Джейн“, препоръчителни са и старите серии

Елизабет Слейдън е сред емблемите на сериала и не беше много чудно, че й дадоха собствено разклонение, „Приключенията на Сара Джейн“. Не беше чудно и че то също беше успех за BBC, макар и с амбиции да бъде просто детско филмче и нищо повече. За съжаление, актрисата почина посред снимките на пети сезон и сериалчето свърши внезапно – без отворен финал, но и без осезаем завършек. Години по-късно, когато всички са затворени по домовете си и имат време да спрат и да си спомнят за нея, излиза това епилогче, в което купища персонажи се събират, за да изпратят Сара Джейн. Актьорите са по домовете си и трябва да си представяме описваното от тях само като ги слушаме, но дори и така трогателното сбогуване е ефективно, а участието на толкова много хора – похвално. До голяма степен това видео отразява и общото настроение на канала – окончателни завършеци там, където са липсвали, и поклон към историята на Doctor Who.

2 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Нед Ласков

Ахх какви яки неща! Изпуснал съм.
Яд ме е, че от старите истории даже такива домашно скалъпени клипчета са интересни и разчувстващи, а последните сезони не могат да постигнат и толкова… 🙁

За мадам Помпадур си спомням серията. Наистина беше много добра.
Бих добавил и първата серия, в която представя ангелите – супер беше – не мигай, не мигай :)))))))))))