1 коментар
comic-con-scifi-bg-seriali-2013

Обобщение на събитията от Comic-Con 2013: Сериали

Новини и трейлъри за Игра на тронове, Агентите от ЩИТ, Доктор кой, Живите мъртви, Стрелата, Свръхестествено, Дневниците на вампира, Първородните, Хейвън, Хранилище 13, Да бъдеш човек, Дифайънс, Хеликс, Вярвай, Революция, Досиетата Грим, Орфан Блек.

За поредна година в Сан Диего се проведе най-голямата среща на фенове и творци в развлекателната индустрия! Започнала като конвенция за комикси, Comic Con се превърна в най-важното събитие за феновете и производителите на сериали, филми, игри и, между другото, комикси.

Отне ни известно време, но най-накрая успяхме да съберем всички по-важни новини, за да ви ги представим в няколко статии. Ще започнем нашето обобщение на събитията от тазгодишната конвенция с всичко около панелите на фантастичните сериали!

Тръгваме с носталгия по „Игра на тронове“, които са изненадали публиката с клипче, почитащо всички герои от сериала, умрели между първи и трети сезон. След това е имало дискусии относно следващия сезон и колко по-трудно е неговото филмиране – заради повечето екшън и бойни сцени. Разбира се, все още е твърде рано за каквито и да било конкретни подробности, снимки или клипчета – сериалът ще продължи да се излъчва през пролетните месеци както досега, което значи, че още няма нищо готово. Оставаме си с клипчето:

http://www.youtube.com/watch?v=9m4ZPULXJKw

Един от най-очакваните сериали за тази есен е Agents of S.H.I.E.L.D – логично, неговият панел привлече и най-много интерес от посетителите на Comic Con. Не са разкрити кой знае какви подробности за сюжета, освен следните: как и защо е оцелял агент Коулсън след събитията в „Отмъстителите“ не е известно дори на самия него. Пилотният епизод няма да разкрие тайната – всъщност тя ще се запази доста дълго време, което предполага, че ще има важно отношение към сюжета. От героите в „Отмъстителите“ ще се появи и агент Мария Хил (Коуби Смълдърс). Засега актрисата от „Как се запознах с майка ви?“ ще се появи само в пилотния епизод, но не се изключват и бъдещи гостувания, тъй като тя има много важна роля в сюжетите от комиксите.

Важното е, че самият епизод, показан само на присъстващите, си спечели изцяло положителни ревюта заради хумора и екшъна в него. „Агентите от ЩИТ“ всъщност е доста скъп сериал и ще му трябва да заработи доста добри рейтинги, за да си избие инвестицията. Това обаче едва ли ще е проблем.

Нямаме кой знае какви новини от панела на „Доктор кой“, но такъв отново е имало. Прожектиран е трейлър за специалния епизод от 50-годишнината, но той все още не е пуснат в интернет. Тези, които са го видели, го хвалят – без да разкрива нещо от сюжета, той натрупва достатъчно очакване, показвайки Мат Смит, Джена Луис-Колман, Дейвид Тенант, Били Пайпър и Джон Хърт в съответните си роли. Единственото притеснение е дали сюжетът ще е на ниво или ще се заложи на твърде много спомени от миналото и хаотични събития с цел да бъде показана по-голяма част от историята на сериала. Досега обаче не сме били разочаровани от такова нещо, тъй като историята на сериала беше показвана няколко пъти досега, но определено без това да навреди.

Ние ще почакаме трейлъра да стане достъпен за всички, но пък и за нас има нещичко – кадри от епизода с далеци в огън и разруха. За щастие, Мофат се е върнал към старомодния им дизайн, оставяйки шарените далеци от пети сезон на заден план. Ако кликнете на снимките, ще ги видите и в голям размер:

Царят на кабелната телевизия, „Живите мъртви“ изненада с трейлър за четвърти сезон, дълъг цели 4 минути. За щастие, в него няма нищо скучно и той е направен да изглежда много по-динамично от повечето епизоди досега. Дали това означава, че и екшънът ще е на по-високо ниво?

http://www.youtube.com/watch?v=Dxg27QsaIEY

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата