Обобщение на събитията от NYCC

„Досиетата Х“, „Агентите от ЩИТ“, „Живите мъртви“, „Херкулес: Легендата започва“, „Тийн вълк“ и „Слийпи Холоу“ бяха сред най-интересните продукции, които се представиха на Нюйоркския Comic-Con 2013

Ако досега стеси мислели, че Comic-Con има само веднъж годишно и то в Сан Диего – лъгали сте се. Ню Йорк е домакин на друга ежегодна комиксова конвенция, която също събира панели на доста филми и сериали от нашия жанр. Ето най-интересното от тази година:

Панелът на „Досиетата Х“

The X-Files се представиха със специален панел, за да отпразнуват 20-годишнината от първия епизод на сериала. И Дейвид Духовни, и Джилиан Андерсън вече са доста по-стари (техните фенове също), но въпреки това всички искат трети филм, който да отговори на висящите вече десетилетия въпроси и да завърши историята с извънземните. Двамата актьори натъртиха за пореден път, че имат желание да играят в още поне един филм, стига 20th Century Fox да го поиска. Духовни потвърди, че и Крис Картър с удоволствие би написал още един сценарий, а Андерсън поиска от фенове да окажат натиск на компанията, за да получат всички това, което искат – още един филм от поредицата, който този път да е хубав! В момента Дейвид Духовни играе в Californication, а Джилиан Андерсън в The Fall и Hannibal.

Панелът на „Живите мъртви“

The Walking Dead събраха най-много посетители на панела си, като имаха и най-много членове на екипа. Най-важната новина, която те обявиха, беше наемането на актьора Майкъл Кудлиц (Southland) за ролята на Ейбрахам Форд. Героят е ключов за комиксите, на които сериалът се базира и появата му в сериала няма да се бави дълго. Феновете на игрите пък също имат повод за радост – Робърт Киркман каза, че герои от тяхната вселена могат да се появят в сериала в бъдеще, защото творението на Telltale Games е изобилствало от интересни идеи и персонажи.

Панелът на „Слийпи Холоу“

Микс от сценаристи и актьори представляваше панелът на Sleepy Hollow. Алекс Кърцман каза, че екипът се стреми да намери перфектния баланс между реалистичност и забавни ситуации, както и между почитане на оригиналния материал и пренебрегване на твърде сериозните му аспекти. Самият Том Майсън също търси този баланс, когато играе ролята си – най-забавно му е да играе в комичните ситуации, но именно за тях трябва да изглежда напълно сериозен пред камерата. Почти всичко за втори сезон е вече планирано, но екипът гледа да не избързва твърде много, за да довърши работата си по текущия първи сезон. В следващите серии ни чакат повече демони и развитие на връзката между Айчабод и Катрина.

Панелът на „Агентите от ЩИТ“

Agents of S.H.I.E.L.D ще изкарат сезона си докрая, но тепърва трябва да докажат, че заслужават втори. Но според Елизабет Хенстридж интересните моменти предстоят, чакат ни още мистерии и задълбавания в този интересен свят. Истории за произхода на супергероите и вълнуващи моменти тепърва ще има, което би трябвало да се отрази и в рейтинга. Въпреки тези окуражителни слова, дори тя призна, че на този сериал трябва да му се наслаждаваме докато го има.

Панелът на „Тийн вълк“

За изненада на всички критици, сериалът Teen Wolf на MTV продължава да бъде хит. Трети сезон е донесъл рекордни рейтинги, поради което сериалът вече официално е подновен и за четвърти. Той обаче отново ще бъде само от 12 епизода (вместо 24 както тази година), защото удвояването на поръчката и съответно на работата се е оказало твърде изтощително за екипа. За да капитализира допълнителни приходи от успешната си продукция, телевизията ще пусне и специално половинчасово предаване, наречено Wolf Watch. То ще се излъчва след всеки епизод и ще бъде толк-шоу, в което ще се изказват мнения за сериала и ще се пускат клипчета зад кадър. Колкото до следващите 12 епизода, те ще бъдат повече психологически трилър, отколкото екшън, но това не означава, че героите ще са в безопасност – някои от тях няма да оцелеят за догодина.

Панелът на „Херкулес: Легендата започва“

Hercules: The Legend Begins не бива да се бърка с другия подготвян Херкулес, който ще е с Дуейн Джонсън. Този ще е с по-малко известни актьори, сниман е в България и ще изправи Херкулес срещу Спартак. Интересното е, че режисьорът мрази постконвертираните в 3D филми и затова е подходил по-деликатно и заобиколно към снимките – „Не става дума за стрели, които летят към очите ви“. Присъстващите на панела специално са обърнали внимание на това колко евтини и забавни са снимките в България и колко хубаво са си прекарали – само конете им са били твърде буйни. На присъстващите е показан трейлър, а за останалите има само тийзърче:

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
6 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Петя Ивайлова
petia84

Е, да, но той беше казал и нещо в смисъл, че тук живеят най-бедните хорица в Европа (по-скоро като критика, а не като израз на съчувствие), все едно че на неговия остров, където и да е това, всички са много богати.

Петър Атанасов

Говориш за Джейсън Момоа 🙂 И аз за него се сетих, но неговата основна мъка бяха именно конете, от които и тези се оплакват. Явно нашите кобили са много необуздани 🙂

Петя Ивайлова
petia84

Херкулес срещу Спартак в България?! Дали пък Спартак няма да е някой български актьор?… Добре е, че тези поне са си прекарали хубаво, за разлика от оня фалшив Конан (не му помня името), който нещо се оплакваше…

Pain

А дано да изскочи Хълк и Капитан Америка ! то точно те ще вдъхнат малко живец…. сега са малко ала-бала, но имат потенциал….. стига да махнат тая мацка -хакерка, че нещо не ми се вписва добре, мн. се лигави. 🙂

Мнение поредно

„Агентите от ЩИТ“ мен лично много ме разочарова много детски са го направили остава да изкочи от някъде я Хълк я Капитан Америка!

Бай Знайко

Кой е тоя Айчабод в Слийпи Холоу? Ichabod Crane е името на героя!