Подробности около Resident Evil 5

„Заразно Зло: Възмездие“ има амбициите да се превърне в най-мащабния филм от поредицата досега и новините, които получаваме за заглавието показват, че те никак не са безпочвени.

Коя ще е поредната злина на "Ъмбрела" ще разберем през 2012

„Заразно Зло“ ще се завърне с петата си част догодина. Заглавието на филма е „Заразно зло: Възмездие“ и с наближаването на началото на снимките все повече информация за лентата излиза наяве.

В главнатa роля отново ще видим Мила Йовович, която ще изиграе Алис. От четвъртата част ще се завърнат Уентуърт Милър и Али Картър в ролите на брата и сестрата Клер и Крис Редфийлд. Борис Кодое, Шон Робъртс и Спенсър Лок също ще видим в познатите ни роли от „Заразно зло: Живот след смъртта“ – съответно на Лутър Уест, Албърт Уескър и Кей-март.

Във филма ще видим и свежа кръв, тъй като режисьорът Пол Андерсън е решил да представи някои от любимите герои на феновете на игрите, които все още не сме виждали на екрана. Сред тях са бившето ченге Лион Скот Кенеди, който ще бъде изигран от Айдън Бристой и оръжейният специалист Бари Бъртън.

Още нови имена в каста са Кевин Дюранд и Джоан Ърб. Няма информация за героя на Дуранд, но Ърб ще изиграе „водач от съпротивата, който ще се съюзи с Алис“.

Звездното трио отново ще е на линия в "Заразно Зло 5"

Драма се разигра около актрисата Сиена Гилори, която изигра любимката на много фенове на поредицата – Джил Валънтайн във втория филм „Заразно Зло“. Нейната героиня се появи за кратко след надписите в последният филм „Живот след смъртта“, където я видяхме начело на отряд на Ъмбрела. Това за мнозина бе потвърждение, че Гилори 100% ще се завърне в петата част и голяма част от историята ще се развива около нея. След това последваха новини, че Валънтайн няма да участва в новия филм и на нейно място ще видим Ада Уонг, което меко казано разяри феновете. Явно хората, отговорни за петата част, са се вслушали в исканията на фен базата си, като по-късно потвърдиха, че ще видим и Валънтайн, и Уонг в новата част. Все още не се знае коя актриса ще влезе в ролята на Уонг. Междувременно Гилори потвърди със следния пост в туитър:

Актрисата благодари на феновете си за подкрепата.

Други интересни новини около филма са, че Мишел Родригез и Одед Фер също са част от екипа. Родригез взе участие в първия филм, където беше превърната в зомби, а след това беше убита с куршум в главата от упор. Героят на Фер – Карлос Оливейра също се смята за мъртъв след експлозията в „Изчезване“. Засега се предполага, че те ще се завърнат в спомените на главните герои, освен ако отново не станем свидетели на някакъв зъл план на Ъмбрела. Тъй като става дума все пак за кинофилм, а не за сериал (въпреки все по-очевидните прилики в сценариите и актьорския състав), по-вероятно е второто.

Героинята Ада Уонг, заради която за малко Джил Валънтайн да изхвърчи от лентата.

За сюжета на новата лента знаем, че Клер, Крис и Кей-март ще бъдат пленени от Ъмбрела, а Алис и компания ще трябва да се справят с нов вид „по-големи, по-силни и по-бързи“ зомбита. Имаме обещания, че в петия филм ще видим повече екшън сцени от колкото в предишните филми от поредицата.

„Resident Evil: Retribution“ отново ще се снима в 3D, след като четвъртата част също бе заснета по този начин и се оказа най-доходоносният филм от поредицата, въпреки негативните ревюта от критиците, които получи. Но ревютата отдавна не плашат екипа на „Заразно зло“ – те стават все по-лоши с всеки следващ филм, докато приходите от продажба на билети растат.

Снимките започват скоро, а премиерата на филма, ако всичко мине по план, ще бъде на 14 Септември 2012.

„Resident Evil: Retribution“ се очертава като най-мащабният „Resident Evil“ досега. В него ще видим повече от героите от игрите, събрани наведнъж, повече зомбита и повече екшън.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
Няма коментари

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |