Трейлъри за Guardians of the Galaxy vol. 2, Alien: Covenant, Bright и Okja

Две от най-чаканите заглавия за годината и две високопрофилни продукции на Нетфликс пускат рекламни клипчета.

Тази година ще гледаме доста интересни продукции по кината, включително и такива, които феновете очакват с нетърпение. За „Пазители на галактиката vol. 2“ няма какво да говорим, което вече да не сме го казали в новината за първия трейлър. Първият филм надмина и най-смелите прогнози и вторият, поне засега, изглежда също толкова сполучлив. Новият трейлър показва още повече забавни моменти на космическа опера, а в самия му край показва и човешкото въплъщение на живата планета Его, бащата на Питър Куил. Guardians of the Galaxy vol. 2 излиза на 5 май.

 

Ридли Скот пък се завръща към своя емблематичен „Пришълец“ с Alien: Covenant. След като пусна пролог към филма, той показа и втори, по-пълен трейлър, в който най-накрая виждаме нападението на неоморфите в пълния му блясък. Щастието на екипажа от пролога няма да продължи дълго, но и ние не искаме това, защото в крайна сметка искаме да гледаме как ги разпарчетосват извънземните. „Пришълеца: Заветът“ излиза на 19 май.

 

Но докато обикновените компании пускат традиционните филми по кината, Нетфликс също атакува този фронт. След като промени телевизионния пейзаж из основи, стрийминг сайтът се насочи и към киното. Доказателство за сериозния ангажимент е продукцията Bright. В нея са инвестирани 90 милиона долара, а за главната роля е извикан Уил Смит! Режисьор е Дейвид Айер, а сценарист – Макс Ландис. На практика това е процедурен филм, ситуиран в свят, където хората си съжителстват с фантастични същества. Историята следва човешки детектив (Смит), който е принуден да работи с орк (Джоел Едгъртън), за да се бори със зли сили, решени да се сдобият с всемогъщ жезъл. Доколко добре работи комбинацията, ще преценим през декември, когато излезе филмът, а сега вижте клипчето от него:

 

Другият интересен проект на интернет гиганта е Okja – става дума за фантастично животно, което се сприятелява с Мия, но зли хора (Тилда Суинтън) искат да го отвлекат. Творбата е на южнокорееца Бонг Джун-хо, който впечатли с култовия си хит Snowpiercer през 2013 година. Някои фенове се надяваха „Окжа“ да е филм за чудовище, но трейлърчето показва, че всъщност става дума за много по-нежна история за приятелство между човек и животно. Главната героиня е малко селско момиче, а лошата – богата лелка, така че очакванията са отново да има и социален коментар за класовата борба. Излиза на 28 юни.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
Няма коментари

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |