Sabrinattw

Сабрина отново ще е млада вещица

От Sony ще правят филм по Sabrina, the Teenage Witch. Новата кино версия ще е доста по-мрачна от сериала.

Изображение с име: Sabrina-S2От Холивуд готвят пореден римейк – този път целта на продуцентите е „Сабрина, младата вещица“. Филмът ще предложи нова версия на историята за непълнолетната магьосница, в която ще има повече напрежение и ще бъде по-мрачна като цяло.

Макар все още да се води тийнейджърка, Сабрина е започнала историята си още през 60-те години, когато за пръв път е публикуван комикс със нея. След това са направени три анимационни сериала, а телевизионната комедия от 90-те с Мелиса Джоан Харт в главната роля стана най-популярната от всички версии.

За сценария на предстоящия филм са наети Андрю Барър и Гейбриъл Ферари. Те ще си сътрудничат с режисьора Марк Уотърс и другия сценарист Джеф Стокуел. Квартетът ще трябва да разработи образа на Сабрина в модерен супергеройски вариант. Целта на Sony е да стигнат до същата публика, която се очаква за „Невероятния Спайдърмен“. Човека-паяк се рестартира само 5 години след предишния филм с него, но това не пречи на болшинството от тийнейджърите да очакват филма с нетърпение. При него също става дума за тийн, който се сдобива със (открива, че притежава) суперсили. И в двата франчайза новите версии са по-мрачни и напрегнати, което явно е сегашната мода сред римейковете.

От предишните варианти на историята Сони ще запазят говорещия черен котарак Салем, който всъщност е омагьосан принц. Според плановете, той живее със Сабрина и „създава уникални любовни истории за нея“, каквото и да значи това.

Дали ще успее модерната Sabrina, the Teenage Witch да развълнува днешните тийнейджъри и дали отказването от комедийния формат е добър ход? Продуцентите явно биха отговорили „да“. Ние ще почакаме и ще видим какво ще се получи.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата