steampunk wallpaper v1 by colgreyis

Стиймпънк сериал?

Поръчан е пилот за Gaslight от американската телевизия ABC

Изображение с име: abcЗа непросветените (като мен доскоро), стиймпънк е поджанр на фантастиката, в който се представят алтернативни светове с технологии, базирани на парния двигател – бъдещето, както са си го представяли хората от викторианската епоха. Много рядко виждаме негови елементи по телевизията – малко в „Хранилище 13“, малко в „Доктор кой“, имаше моменти и в „Този див, див Запад“…

Но ето, че една телевизия се сети да направи цял сериал, чиято история да се развива в стиймпънк свят! Става дума за Gaslight по американската ABC!

Рано е да се вълнуваме прекалено, защото засега е поръчан само пилотен епизод, а и основната идея не звучи особено зарибяващо. Става дума за сапунка със „страст, алчност и надежда“, в която три фамилии се борят за превъзходство и изкупление в стиймпънк-версия на Сан Франциско. Мразим сапунки, но стиймпънк елементът определено звучи много вълнуващо!

Сценарист е Майкъл Куни, който е и изпълнителен продуцент заедно с Иън Зандър и Ким Моусес. Надяваме се пилотът да се хареса на директорите в азбучната телевизия и догодина да го видим като част от есенната им програма – колкото и да е сълзливо, поне ще е нещо малко по-разнообразно!

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата