3 коментара
thewhispers gallery cast 1200

The Whispers – спрян

Още един фантастичен сериал падна жертва на ниски рейтинги.

THE WHISPERSВ последно време получаваме твърде много лоши новини. След спирането на Dominion, Defiance и Extant, дойде ред на още един сериал да гушне букета – The Whispers на ABC.

„Шепотите“ започна като обещаващ нов проект на Лили Рейб от „Зловеща семейна история“, Бари Слоун от „Отмъщението“ и Мило Вентимиля от „Герои“, в който различни деца по света се оказаха манипулирани от мистериозна сила, която не мислеше доброто на човечеството. В последствие, мистериозната сила се оказа извънземно, което само децата могат да виждат и чуват, а сложните (и понякога не особено логичните) му планове и машинации доведоха до извънземна инвазия на Земята в пълен мащаб.

За съжаление, въпреки че извънземните дойдоха в края на сезона и показаха потенциал за доста по-интересна втора година, инвазията ще си остане недоразвита, а историята – недовършена.

Спирането не е кой знае каква изненада предвид ниските рейтинги. Първият епизод събра 5,66 милиона зрители, което е стабилен старт за летен сериал, но в последствие гледаемостта рязко падна и финалът беше гледан от едва 2,75 милиона.

Продуцирането на „Шепотите“ поначало не беше лесна работа – първоначално сериалът се гласеше за есенен, но в последствие беше отложен за лятото, което още преди старта даден сигнал за липса на доверие у телевизията към проекта. Договорите на актьорите изтекоха още през юни и телевизията не ги поднови, което допълнително отслаби шансовете за продължаване. В крайна сметка, случилото се е напълно логично и феновете просто ще трябва да пият една студена вода.

Надяваме се поне това да доведе до повече прояви на Лили Рейб в American Horror Story и до нов, по-добър сериал за Бари Слоун.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата