3 коментара
lost zalez

Lost вероятно ще се завърне под някаква форма

Поне в това е убеден създателят на сериала, Карлтън Кюз.

Lost10 години след началото на „Изгубени“ по ABC можем да се съгласим, че този сериал определено изигра ключова роля в определянето на телевизията такава, каквато я познаваме днес. И въпреки всичките си успехи и фенове, мнозина продължават да са недоволни от края на този феномен. Не само от взетите решения за завършек на историята, но и от многото неотговорени въпроси.

Това си има и хубавата страна – неразкритите мистерии оставят вратата отворена за продължение или възраждане на бранда под някаква форма. Може би мистериозният остров има какви още истории да разкаже? Интелектуалната собственост над Lost в момента е държана от Дисни – компания, която не е известна с пропускането на възможност за изкарване на нови пари от стари лаври.

На мнение, че такова бъдеще е неизбежно, е създателят на сериала, Карлтън Кюз.

„Дисни притежава франчайза, той им направи много пари и е трудно да си представим, че те ще го оставят просто да бездейства завинаги. Деймън Линделоф и аз разказахме една история в този свят и вярвам, че ще се появи някой, навярно вдъхновен от нашия опит, и ще разкаже своя собствена история.

Подобно е на „Хрониките на Нарния“. Има 7 книги, всички са написани от един автор, но всички посещават Нарния в различни периоди от нейната история, по различен начин и в различна конфигурация. Някой ще намери начин да разкаже друга история за „Изгубени“. Неизбежно е. Не знам каква би била тя или как би проработила, но не мога да си представя, че нищо повече няма да се случи с този франчайз.“

Нещо подобно каза и Деймън Линделоф преди 2 години – че той е приключил с „Изгубени“, но вероятно някой друг ще поеме факлата някой ден.

Разбира се, нито Линделоф, нито Кюз биха могли да се разсърдят ако някой продължи, рестартира или разклони тяхното творение. В крайна сметка, те самите от това си вадят хляба днес – единия от „Стар Трек“ и „Прометей“, а другият от „Бейтс Мотел“, предистория на „Психо“.

Е, много от феновете на оригинала биха били против някой да пипа сериала и да рискува разваляне на спомените им, а и е трудно да си представим каква история би могла да се случи, при положение, че първият сериал покри около 40-годишен период в историята на острова. От друга страна, винаги може да се измисли нещо, а и нека не забравяме, че пътуването във времето и кръстосването на сюжетни линии винаги съществува като опция. В едно потенциално разклонение може да се появяват и познатите ни герои от време на време.

Дали наистина обаче някога ще се завърнем към изгубените и техния мистериозен остров по какъвто и да е начин, предстои да видим.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата