evolve pr pag

Джейми Паглиа и Алекс Прояс работят върху сериал за мутанти

Новият проект за пореден път ще развие темата за суперсилите като дарба и проклятие, но с лека постапокалиптична нотка.

Изображение с име: timlebbon-e1350599324848
Тим Лебън е британски писател - автор на ужаси и фантастични романи, неиздаван досега в България.

След края на „Еврика” повечето фенове на сериала очакваха скоро да бъдат зарадвани с телевизионен филм, или дори с разклонение на научно-фантаскичната комедия, но засега слуховете за подобно развитие си остават само слухове. Затова пък един от създателите на шоуто, Джейми Паглиа, наскоро обяви, че работи върху нов проект, който също ще бъде научна фантастика. Преди около седмица тази информация беше потвърдена – Паглиа, заедно с Алекс Прояс (работил върху „Гарванът”,”Градът на мрака” и „Аз, роботът”) ще екранизират трилогията на британския писател Тим Лебън „Токсичният град”, която не е издавана на български. Сериалът ще се казва “Evolve” („Развитие” или „Еволюирали”…) и ще бъде излъчен по телевизия АВС.

Според самия Лебън, романът му може да бъде описан като компилация между „Х-мен” и „Игрите на глада”. Сюжетът звучи интересно, макар и не особено оригинално: град Лондон (в сериала ще бъде Лос Анджелис) е атакуван от мистериозно биологично оръжие и е поставен под карантина от правителството.

Изображение с име: london-Eye1
"Окото на Лондон" е първият роман от трилогията - интересно, дали сериалът (макар и пренесен на американска земя) ще следва плътно сюжета, или ще ползва само мотиви от него?

Според властите, градът е унищожен и прекалено токсичен, за да бъде посещаван от хора. Две години по-късно група смелчаци, които се съмняват във верността на официално обявената информация, решават да го посетят, за да потърсят близките си. Те откриват, че някои от оцелелите са се сдобили със суперсили, които официалните власти проучват и имат намерение да използват или унищожат.

Освен филмовата поредица „Х-Мен”, много сериали предлагат своя интерпретация на темата за суперсилите – „Герои”, „4400”, „Алфи” са само някои от примерите. Затова не може да се кажe, че зрителите ще видят нещо ново и невиждано досега. Въпреки това, този вариант на автора и режисьорите може да се окаже достатъчно завладяващ, за да спечели сърцата на феновете. Това, което е сигурно, е, че сериалът ще бъде доста мрачен и наситен с постапокалиптична атмосфера, макар и в рамките на един град.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата