westworld 73

Westworld ще стане на сериал по HBO

Сайфай-уестърнът може да бъде съживен от Джей Джей Ейбрамс и Джонатан Нолан.

През 1973 г. Майкъл Крайтън създаде един много иновативен за времето си филм, наречен Westworld. Неговата концепция и до ден днешен е смятана за една от най-интересните в жанра – „Повреда в един от роботите причинява хаос и ужас за нищо неподозиращите посетители на футуристичен уестърн-лунапарк за възрастни.“ Богаташите ходят на това място, защото роботите им дават всичко, което си поръчат – любов, страст, насилие. Но след грешката в софтуера богаташите се оказват преследвани и избивани един по един от робот, който се мисли за самотен стрелец.

Такава смесица от жанрове е била нетипична за времето си и логично си е спечелила много верни фенове. Смесването на уестърн и научна фантастика в последните години е давало както добри („Файърфлай“), така и лоши резултати („Каубои и извънземни“), но винаги е будила интерес.

Ето защо логични са и дългогодишните опити на Уорнър брос да съживят идеята. Днес разбираме, че този проект най-накрая има реален шанс – ко-сценаристът на „Възходът на Черния рицар“ Джонатан Нолан и Джей Джей Ейбрамс са обединили усилията си, за да направят Westworld сериал по HBO.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Поръчан е пилот, който ще бъде написан и режисиран от Нолан и жена му, Лиса Джой. Очаква се римейкът да представлява „една мрачна одисея в зората на изкуствения интелект – едно бъдеще, управлявано от греха.“

Макар и любим за (познат само на) определена немногобройна група хора, Westworld определено не носи заряда на другите проекти на Ейбрамс – „Стар Трек“ и „Междузвездни войни“. Въпреки това, съживяването е шанс за франчайза да провокира отново. С интересна идея и с доказаното майстроство на Нолан и Ейбрамс, нещата излеждат по-скоро положителни. Стискаме палци на сериала да бъде реализиран и да намери своята публика.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата