2 коментара
s18G2c45647

Зоуй Салдана ще ражда бебето на дявола

Чернокожата актриса от „Стар Трек“ ще изиграе главната роля в предстоящия минисериал „Бебето на Розмари“.

Изображение с име: rosemarys-baby„Бебето на Розмари“ е една от класиките на хорър романите, живееща в съзнанието на почитателите на жанра почти половин век след излизането си. Адаптацията за кино на Роман Полански година след излизането на романа пък получава номинация за Оскар за сценария си.

Време е историята да бъде модернизирана и инициаторът този път е американската телевизия NBC, която смята да заснеме минисериал от 4 части. Rosemary’s Baby е свръхестествен трилър, който разказва за млада двойка, която се нанася в стара сграда, обитавана от странни и ексцентрични съседи. Розмари сънува кошмар, че е изнасилена от дявола, след което забременява и започва да подозира за конспирация, оформяща се около нероденото й бебе.

При други обстоятелства, феновете едва ли биха се интересували особено от телевизионната модернизация. Но новината, че Зоуй Салдана ще изиграе главната героиня вероятно ще привлече доста внимание. Носителката на Сатурн за най-добра актриса стана известна с „Аватар“, след което открадна сърцата ни с новите филми „Стар Трек“.

Сценарият на минисериала, който се надяваме да е готов до края на годината, е от Джеймс Уонг (American Horror Story) и Скот Абът (Queen of the Damned) – две имена, работили по проекти, които уважаваме. Режисьор е Агнйешка Холанд (In Darkness, The Wire). Не са известни други имена от актьорския състав, но вероятно скоро ще има повече новини, тъй като снимките трябва да започнат още в края на януари.

С цели четири епизода, историята може да бъде развита добре и обогатена с неочаквани изненади. Вече знаем, че сценарият внася леки промени – двойката се мести в Париж, а не в Ню Йорк, и, очевидно, главната героиня е чернокожа, а не бяла. Нито един от тези елементи обаче няма значение за историята и нейното послание, така че няма да им обръщаме внимание. Стискаме палци само да не се окаже, че четири часа са твърде много и вместо да бъде обогатена, историята се провлачи.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата